Ηράκλειο: Paint the hood vol 1 – Πάρκο Μικράς Ασίας

Το Σάββατο 20/4 διοργανώσαμε το πρώτο Paint the hood μαζί με τους Antifa Ai Giannis και South Antifa στο πάρκο Μικράς Ασίας (Λεωφ. Κνωσσού). Βρεθήκαμε περίπου 40 άτομα και οικοποιηθήκαμε τον χώρο, δίνοντας τα δικάς μας χαρακτηριστικά σε αυτόν. Ευχαριστούμε πολύ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μας που στήριξαν τη δράση.

Περισσότερα: https://bellumurbi.blackblogs.org/pai…

Το κείμενο που συνόδευε τη δράση:

Ο δημόσιος χώρος είναι ένας περίεργος όρος. Η λέξη δημόσιος δεν σημαίνει κοινό για όλους/ες, αλλά προς διεκδίκηση από όλους/ες. Εμείς αυτή την διεκδίκηση τη βλέπουμε σαν μια μάχη που συμβαίνει μέσα στην πόλη. Οι τοίχοι, οι πλατείες, τα πάρκα, οι γειτονιές είναι τα πεδία αυτής της μάχης.

Όποιος/α ζει και περπατάει στην πόλη δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι το κράτος, τα αφεντικά και οι μικροαστοί ιδιοκτήτες επιδιώκουν το μονοπώλιο στο δημόσιο χώρο, θέλοντας να κάνουν την πόλη ένα απέραντο νεκροταφείο καταναλωτών. Γεμίζουν τις γειτονιές μας με μπάτσους, ασπρίζουν τους τοίχους, κάνουν αβάντα στους φασίστες και μετατρέπουν τις πλατείες σε εμπορικούς χώρους πλήρως επιτηρούμενους. Μας λένε να βγάλουμε τον σκασμό και να κάτσουμε ήσυχοι. Εμείς από την άλλη δεν ψηνόμαστε ιδιαίτερα πολύ. Προσπαθούμε να σπάσουμε με κάθε ευκαιρία αυτή την ησυχία. Τα βαψίματα στους τοίχους, τα αυθόρμητα αράγματα, οι συγκρούσεις με τους μπάτσους στο δρόμο και οι πορείες στις γειτονιές είναι οι δικές μας στιγμές έξω και ενάντια σε ό,τι μας επιβάλλουν. Είναι η δική μας συλλογική απάντηση στη μάχη για το δημόσιο χώρο. Μια μάχη που δεν σκοπεύουμε να χάσουμε.

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες