Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

0
1141

Λάβαμε 04/03/2021 από

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Κινητοποιήσεις Πέμπτη 4/3 και Παρασκευή 5/3 ώρα 13:00 στα Λιοντάρια

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο ιστορικής σημασίας που συνιστά ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Ο Δ. Κουφοντίνας, επί 18 χρόνια κρατούμενος, απεργός πείνας και δίψας βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από τον θάνατο διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους κρατουμένους, και τα οποία η κυβέρνηση του αρνείται, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας, καταστρατηγώντας ακόμα και τις διατάξεις του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε, με μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του. Πρόκειται για απροκάλυπτη μεθόδευση για την εξόντωσή του με στόχο τη συσπείρωση του ακροδεξιού ακροατηρίου, αλλά και την τρομοκράτηση των κινηματικών δυνάμεων μέσα από την καταστολή των κινητοποιήσεων τους. Ως σωματείο, προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων και υπενθυμίζουμε ότι στόχος του σωφρονιστικού συστήματος δεν πρέπει να είναι η εξόντωση του κρατούμενου. Η σύγχυση των δικαιωμάτων ενός κρατουμένου με τις κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί γίνεται εκ του πονηρού θέλοντας να ανοίξει το δρόμο σε αυριανές δίκες και καταδίκες ιδεών και πολιτικών και κοινωνικών διεκδικήσεων.

Το σωματείο μας καταδικάζει την επιχείρηση εξόντωσης του Δ. Κουφοντίνα. Παρά τις χιλιάδες ανθρώπων που διαδηλώνουν καθημερινά, παρά την υποστήριξη του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του από πληθώρα νομικών φορέων, γιατρών, καλλιτεχνών κλπ, παρά τις τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρατεύει σωρεία ψευδών αφηγήσεων, λογοκρίνει και καταστέλλει όσους ζητάνε το αυτονόητο: NA MHN ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ. Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει. Καλούμε σωματεία εργαζομένων, συλλόγους και όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να πάρουν θέση άμεσα και έμπρακτα, με ψηφίσματα, με αποφάσεις, με κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Πέμπτη 4/3 στην πλ. Λιονταριών, ώρα 13:00:

  • Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη
  • Να σταματήσει η επιχείρηση εξόντωσης του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Να μεταχθεί αμέσως στη φυλακή Κορυδαλλού

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο ότι έρχονται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. Άλλωστε το πρόσφατο διάστημα βιώσαμε στο πετσί μας την όξυνση της καταστολής και στο νησί μας, με τις εφόδους αστυνομικών (με ή χωρίς ένταλμα) σε σπίτια αγωνιστών σε Ηράκλειο και Χανιά, αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις και κατασκευή ψεύτικων κατηγοριών που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα, πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στο αγωνιζόμενο κίνημα και τον λαό, υποδεικνύοντας πως η όποια εστία αντίστασης θα έρθει αντιμέτωπη με ακραία καταστολή. Στοχοποιούνται διαρκώς άνθρωποι για την πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική τους δράση, επειδή διεκδικούν δικαιώματα, αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και αντιστέκονται στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και στην χουντοποίηση της κοινωνίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 5/3, ώρα 13:00 στην πλ. Λιονταριών σε συντονισμό με τις άλλες πόλεις της Κρήτης ενάντια στην όξυνση της καταστολής, τη στοχοποίηση και την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα εργασιακά δικαιώματα, την παιδεία, την υγεία.

Διεκδικούμε-απαιτούμε:

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της προστασίας της υγείας του λαού, σύμφωνα και με τα αιτήματα των αγωνιζόμενων υγειονομικών.
  • Αποτελεσματική στήριξη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων – την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι πάλι ο κόσμος της δουλειάς.
  • Να ξεκινήσει επιτέλους έλεγχος για τις συνθήκες εργασίας και (μη) υγειονομικής ασφάλειας στους χώρους εργασίας, κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που αντιστέκονται, καταγγέλλουν και αγωνίζονται. Τέρμα στην ασυδοσία των εργοδοτών.
  • Να καταργηθούν τώρα οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα πρόστιμα, να ακυρωθούν όλα όσα έχουν επιβληθεί στα λαϊκά στρώματα.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Η πάλη για τα δικαιώματά μας δεν καταστέλλεται!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου
τηλ. επικοινωνίας: 6948078671
blog: http://smtiraklio.wordpress.com/