Ηράκλειο: Κάλεσμα στη διαδήλωση στις 6/12

Παρασκευή 06/12 στις 18:30

Λάβαμε 05/12/2019

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Παλεύουμε για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα
ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή!

 Όλες και όλοι στη διαδήλωση στις 6/12, στα Λιοντάρια 18:30 

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζοντας πάνω στο έδαφος που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί τα εναπομείναντα δημοκρατικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, άρει κάθε δικλείδα προστασίας του περιβάλλοντος δίνοντας «γη και ύδωρ» στους επενδυτές. Η λογική της είναι απλή: Νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου. Με προκλητικές απόπειρες τρομοκράτησης προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα σε κάθε διεκδίκηση, να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται.

Η πρόσφατη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, οι συλλήψεις, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το όργιο καταστολής στις 17/11 πανελλαδικά, το κτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και των εργατικών αγώνων, ο νέος αντιδραστικός ποινικός κώδικας, η αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα, η βίαιη εκκένωση καταλήψεων πανελλαδικά, είτε αποτελούν χώρους στέγασης προσφύγων είτε χώρους συλλογικής κοινωνικής δράσης, η επίθεση και εδώ τοπικά στην κατάληψη του Ευαγγελισμού στις 17/11, εντάσσονται όλα στη λογική της πάταξης κάθε μορφής συλλογικής αντίστασης των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας.

Η επιβολή της τάξης δεν αφορά την ασφάλεια του πολίτη. Αφορά την «κοινωνική ειρήνη» δηλαδή την εξουδετέρωση των κοινωνικών αντιστάσεων, την κατάργηση των λαϊκών κατακτήσεων που έχουν απομείνει, των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να περαστούν ακόμα πιο σκληρές αντιλαϊκές κι αντεργατικές πολιτικές. Η ένταση της καταστολής και η ολοένα καλύτερη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και από πλευράς νομοθετικών ρυθμίσεων υπογραμμίζουν ότι η δήθεν ανάπτυξη για όλους θα είναι τελικά για τους γνωστούς λίγους. Παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους ώστε να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου απέναντι στον οδοστρωτήρα που έρχεται για να στηριχτεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, για να αντέξει τον διεθνή ανταγωνισμό.

Οι συγκλονιστικές όμως σε όγκο και παλμό πορείες για το Πολυτεχνείο σε όλη την Ελλάδα, η μαχητική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο λοκ άουτ και την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε, έδειξαν πως η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων.

Στην τρομοκρατία τους απαντάμε με ενότητα, αλληλεγγύη και συνεχή ταξικό αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

  • Να σπάσει η κρατική τρομοκρατία με την πάλη εργαζομένων και νεολαίας
  • Να τσακίσουμε στο δρόμο τα αντιδραστικά σχεδία κυβέρνησης–ΕΕ-ΔΝΤ
  • Πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο
  • Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις και τους κινηματικούς χώρους
  • Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο
  • Καμία δίωξη αγωνιστών/ αθώωση των κατηγορούμενων

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου
τηλ. επικοινωνίας: 6948078671, 6948727573
blog: http://smtiraklio.wordpress.com/

 

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες