Ηράκλειο: Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο

0
466

Λάβαμε 06/10/2020 από researchersheraklion.wordpress.com

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο 7/10 στις 10.00 στην πλ. Ελευθερίας

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε. Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του και το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι παρόν για να απαιτήσει την παραδειγματική καταδίκη σύσσωμου του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς, πρέπει να καταλήξουν στην φυλακή. Να μπει τέλος στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως γα να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Η αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.

Δε θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Ακόμα όμως, κι αν το δικαστήριο αποφασίσει να “βγάλει λάδι” τη Χρυσή Αυγή, εμείς ως σωματείο, όπως και όλο το αντιφασιστικό κίνημα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό! Ξέρουμε ότι ο φασισμός θα νικηθεί τελικά από ένα πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα το οποίο θα τον αντιμετωπίσει σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, στο δρόμο και στις πλατείες!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00 την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου