Ηράκλειο: Ενημέρωση για την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ

και συμπαράσταση στους υγειονομικούς του Ε.Σ.Υ

Λάβαμε 08/04/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

Στην κινητοποίηση που κάλεσε εχθές, Τρίτη 7 Απριλίου 2020, η #ΟΕΝΓΕ σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου συμμετείχε με εκπροσώπους στο Βενιζέλειο και στο ΠαΓΝΗ και τοποθετήθηκε πανό στην είσοδο του ΠαΓΝΗ και στην Καινούρια Πόρτα στο κέντρο της πόλης.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική δεδομένων των αντίξοων συνθηκών του καιρού και των δυσκολιών συμμετοχής εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού και της ιδιότυπης τρομοκρατίας που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία. Η παρουσία της αστυνομίας έγινε αισθητή με δύο περιπολικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και 1 στο ΠαΓΝΗ από όπου πέρασε δύο φορές μπροστά από τη συγκέντρωση.
Δεν αποκλείεται η παρουσία ασφαλιτών, καθώς εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση άτομα που ήταν άγνωστα σε όλους, δεν αλληλεπίδρασαν με κανένα και εξαφανίστηκαν με τη λήξη της συγκέντρωσης.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για τις τραγικές ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας, για την κοροϊδία της κυβέρνησης σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού και για την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Μίλησαν επίσης για την ύπουλη συνεργασία δημόσιου ιδιωτικού τομέα και τα δωράκια προς τους ιδιώτες ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 10 ευρώ η τηλεφωνική συνταγογράφηση, 30 ευρώ η επίσκεψη στο σπίτι για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Ενώ αρχικά φαίνεται ότι θα χρεώνονται τα ταμεία αυτά τα ποσά, τίποτα δεν αποκλείει την αφαίμαξη των ίδιων των ασφαλισμένων σε ώρα ανάγκης. Αυτή η ευκαιριακή και ιδιότυπη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που εγκαινιάζουν δεν μοιάζει και τόσο προσωρινή και πολύ απέχει από την έννοια της ΠΦΥ που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος.

Εμείς με τη σειρά μας, σε στήριξη των κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ, σε καλούμε να συμμετέχεις & εσύ σε μία διαδικτυακή παράσταση διαμαρτυρίας την εβδομάδα 7-10 Απριλίου.

>>>Φτιάξε με δικά σου υλικά ένα πανό ή πλακάτ με τα αιτήματα των υγειονομικών, και κρέμασε το στο μπαλκόνι σου.
>>>Βγάλε μια φωτογραφία & ανέβασέ την στους social media λογαριασμούς σου ή στην σελίδα της εκδήλωσης με τα hashtag #ΚΑΗ #menoume_mpalkoni #epimenoumediekdikoume #AntiVirusSolidarityGR #ΜΑΠ #ΟΕΝΓΕ #ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #FightForLife
>>>Δημοσίευσε την εκδήλωση & προσκάλεσε όσ@ περισσότερ@ φίλ@ σου να συμμετέχουν!
https://www.facebook.com/events/3312784252280321/

Αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών για τη δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια!

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου – Covid-19

www.facebook.com/Κοινότητα-Αλληλεγγύης-Ηρακλείου-Covid-19-112329083742655/

Ακολουθεί το κείμενο στήριξης που μοιράστηκε από μέηλ της Κ.Α.Η. στην κινητοποίηση

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απρίλη 2020 και οι συνθήκες θυμίζουν προπολεμικές καταστάσεις, με ένα σύστημα υγείας διαλυμένο από τις πολιτικές λιτότητας και πραγματικού πλιάτσικου του δημόσιου τομέα, με την υποστελέχωση νοσοκομείων και την ερήμωση της πρωτοβάθμιας υγείας. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο που ξεγυμνώνει τις πολιτικές δεκαετιών του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Ένας όχι και τόσο αόρατος εχθρός απειλεί το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ο κορωνοϊός sars-cov-2, αναμενόμενο αποτέλεσμα της κακοποίησης του πλανήτη, της ασύδοτης ανάπτυξης, του αδηφάγου καπιταλισμού που έχει ήδη οδηγήσει τη Γη σε καταστροφή έχοντας εξαντλήσει τους πόρους και τις αντοχές της.

Τώρα αποκαλύπτεται με τον ποιο τραγικό τρόπο, πόσο επηρεάζουν οι συνθήκες ζωής, η υγιεινή, η τροφή, η στέγη, το περιβάλλον (φυσικό, κοινωνικό, οικονομικό, ψυχολογικό), πόσο προβληματικές είναι οι συνθήκες αυτές και πόσο ανοχείρωτος είναι ο πληθυσμός του μεγαλύτερου μέρους του “αναπτυγμένου” πλανήτη.

Σήμερα, στην Ελλάδα, μπροστά στην λεγόμενη πανδημία το κράτος στέλνει τους υγειονομικούς να θυσιαστούν στην πρώτη γραμμή χωρίς όπλα, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), χωρίς εξοπλισμό και χωρίς ικανό αριθμό προσωπικού για την αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου, καθώς λένε, φαινομένου. Αντίθετα ενισχύει την κατασταλτική του δύναμη χρησιμοποιώντας σαν μοναδικό μέσο άμυνας τον περιορισμό του πληθυσμού, χωρίς την απαραίτητη παράλληλη εφαρμογή διαγνωστικών τεστ. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χωρίς ΜΑΠ εκτίθενται στον ιό με αποτέλεσμα να αποδεκατίζονται (1 νεκρός, 6 διασωληνωμένοι, 90 ασθενείς, περίπου 500 σε καραντίνα) πριν ακόμη ξεσπάσει για τα καλά η επιδημία. Οι προσαρμοσμένες στις ελλείψεις του ΕΣΥ οδηγίες του ΕΟΔΥ εκθέτουν σε απρόβλεπτο κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφού υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να σπάνε την καραντίνα σε 7 ημέρες, να εργάζονται ακόμα και με ελαφρά συμπτώματα κρυολογήματος (χωρίς έλεγχο) και πολλές φορές να χρησιμοποιούν τα ίδια ΜΑΠ από ύποπτο σε ύποπτο κρούσμα, καθιστώντας τις Μονάδες Υγείας εστίες διασποράς του ιού και ακόμη πιο αποδυναμωμένες ως προς το ήδη μειωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό τους.

Στις 7 Απρίλη 2020 στεκόμαστε δίπλα στους Υγειονομικούς που αγωνίζονται και διεκδικούν δημόσια δωρεάν υγεία για όλους με όρους 21ου αιώνα.

Μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία. Να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη επιστήμη και η τεχνολογία ώστε να παραχθούν και να ανασυρθούν όλα τα ΜΑΠ που υπάρχουν για περίπτωση χημικού ή βιολογικού πολέμου.

– Κλίνες ΜΕΘ και αναγκαίος εξοπλισμός, ακόμη και με επίταξη του ιδιωτικού τομέα
– Τεστ σε ικανό δείγμα του πληθυσμού για εκτίμηση της κατάστασης (σύσταση ΠΟΥ)
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-κάλυψη κενών οργανικών θέσεων
– Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, παμπάλαιο αίτημα, πιο επίκαιρο από ποτέ
– Χρήματα για την Υγεία και όχι για την καταστολή του λαού, η οποία θα επηρεάσει την οικονομική, κοινωνική και ψυχική Υγεία του
-Να δοθεί έμφαση στην θωράκιση και ενδυνάμωση του οργανισμού με σωστή διατροφή, άσκηση κλπ. και όχι με φαρμακευτικά πρωτόκολλα αμφιβόλου αποτελέσματος με πολλές παρενέργειες

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ, ΩΣ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Από τις 7 μέχρι τις 10 του Απρίλη, βγάζουμε το μήνυμά μας στα μπαλκόνια για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς του Ε.Σ.Υ ακόμη κι απο μακριά!

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Ηράκλειο: Ενημέρωση για την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ Ηράκλειο: Ενημέρωση για την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ Ηράκλειο: Ενημέρωση για την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ

 

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες