Ηράκλειο: Δεν αφήνουμε σπιθαμή στο ρατσισμό και στο φασισμό

0
1284

Λάβαμε 02/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι/ες στην πλατεία Ελευθερίας, Δευτέρα 4 Μάη στις 4 το απόγευμα

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χώρο, δεν αφήνουμε σπιθαμή στο ρατσισμό και στο φασισμό.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η καραντίνα που έβαλε σε δοκιμασία τις αντοχές μας και τις ανάγκες της κοινωνίας και ορισμένοι -γνωστοί και μη εξαιρετέοι- το πρώτο που σκέφτηκαν να κάνουν με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ήταν οι ρατσιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στους κατατρεγμένους αυτής της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Κοινότητά μας, που σε όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού στάθηκε στο πλευρό του κόσμου που υποφέρει, των ανθρώπων που ζουν από συσσίτια, των ευπαθών ομάδων που δε μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, δεν θα ανεχθεί τέτοιες εκδηλώσεις μίσους.

Πρόταγμά μας είναι η Αλληλεγγύη χωρίς διαχωρισμούς φυλετικούς, θρησκευτικούς, ταξικούς ή άλλους και δεν θα μπορούσαμε παρά μόνο να σταθούμε δίπλα σε όσους υποφέρουν και απέναντι σε αυτούς που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε κανονικούς και λαθραίους.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχει ρατσισμός, φασισμός, στρέβλωση της συνείδησης, συμπλέγματα και παραπληροφόρηση.

Είναι τόσο νωπό στη ζωή μας μας πόσο ευάλωτοι και εύθραυστοι έχουμε αισθανθεί και εξακολουθούμε, όλοι εμείς οι δυτικοί άνθρωποι που νομίζαμε μέχρι τώρα ότι ήμασταν άτρωτοι και μακριά από «προβλήματα» που αφορούσαν άλλους λαούς ώστε δεν πρέπει να ξανακοιτάξουμε ποτέ πια με περιφρόνηση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα.

Στη συγκέντρωσή μας στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 4 Μάη, στις 4 το απόγευμα θα προσέλθουμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ανεξάρτητα από τη λήξη καραντίνας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί σχετικά με τη μετάδοση του ιού.

Οι πράξεις της ΚΑΗ είναι πράξεις αγάπης, υπερασπίζουν τη ζωή, προσβλέπουν σε ένα κόσμο δικαιοσύνης και αυτές θα τιμήσουμε συμμετέχοντας στη συγκέντρωση ενάντια στο μίσος, το θάνατο και την αδικία.

https://www.facebook.com/KoinAlHer/photos/a.113567256952171/135079274800969/?type=3&theater

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου – “Δημήτρης Κορνάρος”

f/b profile: https://www.facebook.com/alilegioher
f/b page: https://www.facebook.com/KoinAlHer/
f/b group: https://www.facebook.com/groups/2531053590478379/
twitter: https://twitter.com/kah_covid
blog: https://solidaritycommunityheraklion.wordpress.com/