Ηράκλειο: Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά του Ο.Σ.Η. [Σάββατο 23/06, 10:00]

0
567

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) διοργανώνει την επόμενη «Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά»

το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

στο πάρκο Γεωργιάδη, από τις 10 π.μ.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς

10 π.μ. – 5 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα

3 μ.μ. Φαγητό από το Αυτόνομο Τσικάλι*

5 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση Αυτόνομης Λαϊκής

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λαϊκής θα διαθέτει επίσης νόστιμα χειροποίητα σνακς, καφέ και άλλα ροφήματα. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από πρώτες ύλες που προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς και είναι οικολογικής καλλιέργειας.

Δελτίο Τύπου

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και η Αυτόνομη Λαϊκή θα έχει την τελευταία της παρουσία στο πάρκο Γεωργιάδη για αυτή τη σεζόν. Με κεκτημένη ταχύτητα και εορταστική διάθεση από την τελευταία μας συνάντηση, θα έχουμε και πάλι μια ολοκληρωμένη παρουσία με:

Προϊόντα από τους παραγωγούς του δικτύου μας διαθέσιμα με τα εναλλακτικά νομίσματα, το «Κουκί» και το FairCoin.

Πάγκο αλληλεγγύης όπου ο καθένας μπορεί ελεύθερα να προσφέρει ή να πάρει μεταχειρισμένα είδη (μικροσυσκευές, παιχνίδια, ρούχα κ.α.) με ελεύθερη συνεισφορά.

Γραφείο ενημέρωσης για τις διαθέσιμες υπηρεσίες και τις προσφορές εργασίας στον Ο.Σ.Η.

Φαγητό και σνακς από το “Αυτόνομο Τσικάλι”, τη μετεξέλιξη του Κυλικείου μας σε αυτόνομο -πλέον- εγχείρημα.

Οι πρόσφατες προσπάθειες μας για διεύρυνση και ευρύτερη ανάδειξη της τοπικής και αλληλέγγυας οικονομίας έχουν αποδώσει αρκετά αφού συνεχώς νέα μέλη εγγράφονται και καταχωρούν τις προσφορές τους, ενώ αλληλέγγυοι επαγγελματίες και καταστήματα υιοθετούν το «Κουκί» στις συναλλαγές τους. Δείτε στην ιστοσελίδα μας το διαδραστικό χάρτη που ανανεώνεται καθημερινά και ανακαλύψτε τα μέρη όπου μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τοπικό μας νόμισμα.

Επίσης, βασική μας επιδίωξη είναι η μεγαλύτερη αυτάρκεια και η ευρύτερη συμμετοχή. Στην ανοικτή συνέλευση που ολοκληρώνει τη λαϊκής μας θα ενημερωθούμε για όλες τις πρόσφατες κινήσεις δικτύωσης και συμμετοχής μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες εκτός Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αμεσότερη επικοινωνία σας περιμένουμε επί τόπου στην Αυτόνομη Λαϊκή, που αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να γνωρίσετε στην πράξη όλα τα παραπάνω και φυσικά να συμμετέχετε κι εσείς ενεργά με διάφορους τρόπους.

Σας προσκαλούμε όλους να:

Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.

Συμμετέχετε ως παραγωγός στην Αυτόνομη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.

Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. https://heraklion.cooperativas.gr/el/

Επικοινωνήστε μαζί μας [email protected]

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!