Ηράκλειο: Αντικρατική-αντικατασταλτική συγκέντρωση/πορεία

0
840

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ 2020

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7 , 19.00 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Στην κοινωνία φυλακή στην οποία ζούμε, όπου κουμάντο κάνουν οι βαρόνοι της ηρωίνης-ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και ειδησεογραφικών πρακτορείων, αφεντικά και κράτος δολοφονούν και καταστέλλουν. Η κρατική καταστολή ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχει κορυφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μετά-κορωνοϊού δυστοπία στην Ελλάδα εξελίσσεται ως η τέλεια ευκαιρία προώθησης νομοσχεδίων στο όνομα του καπιταλισμού και του κρατισμού και την ενίσχυση του καθεστώτος καταστολής και αστυνομικής βίας. Το δόγμα νόμος και τάξη υπό τις εντολές και τις ευλογίες του κράτους έχει πάρει σάρκα και οστά με αποκορύφωμα το νέο νομοσχέδιο περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Με φόντο την παγκόσμια κλιματική κρίση και την προαναγγελλόμενη οικονομική κρίση η κρατική καταστολή αποτελεί τη λύση κατάπνιξης κάθε διαμαρτυρόμενης φωνής που εκφράζει την αντίθεση της στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν.

Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην Ελλάδα, όπως ο βασανισμός του Β. Μάγγου για την συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην πόλη του Βόλου, τα πεσίματα μπάτσων σε πλατείες, η έξαρση της καταστολής απέναντι στις κινητοποιήσεις, η εισβολή μπάτσων σε μαγαζιά των Εξαρχείων, ο ξυλοδαρμός οικογενειών μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας και η λίστα είναι μακριά… Το καθεστώς αυθαιρεσίας μέσω της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας και των τακτικών μεθοδεύσεων προωθείται από το κράτος για να αποδυναμώσει τις αγωνιστικές εστίες με τιμωρητικό χαρακτήρα προς τον κόσμο του κινήματος. Οι πρακτικές των ρουφιάνων του κράτους να τραμπουκίζουν απροκάλυπτα, να ξυλοφορτώνουν, να βασανίζουν εντός και εκτός των Α.Τ., να κατασκευάζουν κατηγορητήρια με το ”φύτεμα” ενοχοποιητικών στοιχείων σε τσάντες, να συλλαμβάνουν ακατάσχετα κ. α. αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας στο πλαίσιο της νέας κανονικότητας. Η αθλιότητα της αστυνομικής αυθαιρεσίας ενισχύεται από το καθεστώς ασυλίας που παρέχεται σε μπάτσους και το κουκούλωμα υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται.

Ο Βασίλης Μάγγος, αντιεξουσιαστής γνωστός στην τοπική κοινωνία του Βόλου, αποτέλεσε έναν ακόμη σύντροφο που χτυπήθηκε άγρια από τα κρατικά κτήνη, βασανίστηκε και κατέληξε με σοβαρές κακώσεις και τραυματισμούς. Συντρόφια και οικείοι από τον κύκλο του, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του, περιγράφουν την κατάρρευση της ψυχολογικής του κατάστασης ως απόρροια των βασανισμών και της τρομοκρατικής βίας που υπέστη. Είναι γεγονός ότι μπάτσοι-κράτος-ιατροδικαστές και λοιπά καθίκια καταστέλλουν με βία τα σώματα και την ψυχολογία μας, αποσιωπούν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη πάνω στην οποία βασίζονται για να υπηρετήσουν την κρατική αφήγηση και να εξοντώσουν τους/τις αγωνιστές/τριες που όπως ο Βασίλης, μάχονται για μια καλύτερη κοινωνία. Η κρατική καταστολή είτε σωματική είτε ψυχολογική έχει το ίδιο πρόσωπο και αποτελεί το όπλο του κράτους προς τους εξεγερμένους. Κανένα ιατροδικαστικό πόρισμα δεν διαλευκαίνει τη σύνδεση ούτε βοηθάει στην όποια απόδοση ευθυνών, καθώς μας είναι ξεκάθαρο ότι ηθικός αυτουργός είναι το κράτος το οποίο με κάθε μέσο και μπροστάρη την αστυνομική τρομοκρατία δολοφονεί καθημερινά με κάθε μορφής βία.

Να μην συνηθίσουμε την αστυνομική βια

Να μην συνηθισουμε το φόβο

Να μην συνηθισουμε το θανατο

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ηράκλειο,Κρήτης. 7/2020
Αναρχικοί / Αναρχικές

Αρχική δημοσίευση 21/07/2020 από athens.indymedia.org