Ηράκλειο: Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία

0
398

Λάβαμε 18/09/2020

Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία για τα 7 χρόνια απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 , στις 19:00, στην Πλατεία Λιονταριών


Εφτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε

18 Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι. Ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας κείτεται νεκρός από μαχαίρι δουλικού ανθρωπάριου της Χρυσής Αυγής. Και αν κάποιοι επιλέγουν την λήθη, κάποιοι από εμάς επιμένουν να κρατούν τη μνήμη ζωντανή.

Όχι γιατί θέλουμε να ζούμε στο παρελθόν αλλά γιατί όσο τα κράτος κι εξουσίες, τα ΜΜΕ και η εκκλησία επιδιώκουν την διατήρηση της βάρβαρης κανονικότητας πάση θυσία – σιγοντάροντας τον εθνικισμό, την υστερική ξενοφοβία, την υποταγή και την οπισθοδρόμηση, η δολοφονία του Παύλου θα παραμένει επίκαιρη.

Παραμένει επίκαιρη όχι μόνο λόγω της επικείμενης ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και λόγω της πληθώρας ρατσιστικών αντιμεταναστευτικών συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα στις οποίες αναδύθηκε ο κυριολεκτικός απόπατος – βόθρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεντρώσεις αποτελούμενες από τους πιο ποταπούς, υποτακτικούς και φοβικούς νταήδες της κοινωνίας, οι οποίοι εν μέσω της εξαθλίωσης τους, εξαθλίωση η οποία προέρχεται από το κράτος και τον παγκόσμιο καπιταλισμό, επιλέγουν να καταβροχθίσουν και να επιτεθούν στους πιο αδύναμους. Και όπως ακριβώς τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον Παύλο στο Κερατσίνι, έτσι και μόλις πριν δέκα μέρες ένα μάτσο θρασύδειλοι εθνικιστές στο Τυμπάκι επιτέθηκαν σε Πακιστανούς εργάτες και στους χώρους συνάθροισης τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο στόχος είναι μετανάστες, άνθρωποι τους οποίους θα έπρεπε να θεωρούμε ταξικά μας αδέρφια. Αιγύπτιοι λιμενεργάτες, Αλβανοί οικοδόμοι, Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί εργάτες στην Μανωλάδα κ.ο.κ. Μοναδικός σκοπός της επιθετικής μανίας των εθνικιστών ενάντια στους Πακιστανούς εργάτες είναι ο ίδιος με τον σκοπό παρομοίου ήθους καθαρμάτων όταν επιτίθονταν με μανία ενάντια στους απεργούς λιμενεργάτες στο Πέραμα πριν λίγα χρόνια. Σκοπός τους είναι η διατήρηση και η διαιώνιση της εκμετάλλευσης και των εξαθλιωτικών συνθηκών εργασίας που υποβάλλονται οι απανταχού φτωχοί και καταπιεσμένοι.

Όπως η εκτέλεση του Παύλου ήταν ένα μήνυμα προς τα κινηματικά κοινωνικά κομμάτια να συμμορφωθούν, έτσι και τώρα, το Σύστημα επιστρατεύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τα πιο φοβικά και άθλια ένστικτα για να διαφυλάξει την σταθερότητα και την κυριαρχία του.

ΟΙ μετανάστες παρουσιάζονται ως οι εισβολείς που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ελλήνων ενώ η επίθεση στην εργασία και την νεολαία από τα ντόπια και διεθνή αφεντικά κουκουλώνεται.

Και όπως ακριβώς με τον Παύλο, οι μετανάστες στο Τυμπάκι όπως και σε όλη την επικράτεια, δεν στοχοποιούνται από κάποια “ανεξάρτητη” πατριωτική δύναμη, αλλά από το μακρύ χέρι του κράτους.

Δεδομένης της δοσιλογικής παράδοσης του εθνικού κορμού στον Ελλαδικό χώρο θα ήταν αδιανόητο να προκύψει κάτι διαφορετικό. Αυτοί που καλούν για εθνική ενότητα και ομοψυχία μπροστά στην απειλή της Τουρκίας και των μεταναστών, είναι οι ίδιοι που επιβάλουν την λιτότητα και τις υποταγές του κεφαλαίου. Είναι οι σύγχρονοι μαυραγορίτες που θησαυρίζουν από την δυστυχία των συνανθρώπων τους. Ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι συνώνυμα με τον πατριδοκαπηλία και την υποτέλεια δεκαετίες πριν μέχρι και σήμερα. Ένας παρακρατικός μηχανισμός που λειτουργεί ως όργανο επιβολής της κυριαρχίας των από πάνω.

Νομοτελειακά και η Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, η θεσμική δημόσια κατήγορος και εκπρόσωπος της “νομιμότητας”, απεφάνθη στην εισήγησή της το Δεκέμβρη του 2019 πως είναι όλοι αθώοι. Ακόμα όμως και αν η αστική δικαιοσύνη τους κρίνει ενόχους, θεωρούμε πως η δίκη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανάγκη του συστήματος να αποποιηθεί των ευθυνών του και δήθεν να αποκηρύξει ένα από τα πιο χρήσιμα παιδιά του. Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, γλοιώδης δημοσιογραφίσκος και νυν βουλευτής της ΝΔ: “Ο τόπος χρειάζεται μια σοβαρή Χρυσή Αυγή”. Αυτό ήδη δρομολογείται με τους “έλληνες γτπ” και άλλες νεοναζιστικές παραφυάδες.

Επιπρόσθετα δεν πρόκειται να μας πείσει κανείς ότι ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό θα αποβεί νικηφόρος μέσω δικαστικών διαδικασιών. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν δικαιώνεται στα δικαστήρια αλλά καθημερινά στους δρόμους, στα πανεπιστήμια και στους χώρους εργασίας και αυτός ο αγώνας είναι αδιάρρηκτα αγώνας ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.

Όπως και ο Παύλος, λοιπόν και εμείς, αρνούμαστε να συναινέσουμε. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το ρατσιστικό μίσος σαν μονόδρομο και δεν συνηγορούμε στο σαθρό ιδεολόγημα του εθνικού κορμού περί ενότητας και κοινωνικής ειρήνης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους απανταχού απόκληρους και καταπιεσμένους, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε είδους εθνικιστική, πατριωτική σκατοψυχιά.

Όποιος αντίκρισε τον συρφετό που συγκεντρώθηκε ενάντια στο 5G, στους ψεκασμούς, στους μετανάστες και τα εμβόλια/τσιπάκια, αντιλαμβάνεται ότι ισχύει απόλυτα και σήμερα αυτό που είχε ειπωθεί αιώνες πριν:

Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων

Μέχρι την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση

Αναρχικοί/Αναρχικές

4831e7d463bce69c98babb587449e35444e2a350