Ηράκλειο: Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας! Καμία δίωξη!

0
1181

Λάβαμε 28/02/2021 από researchersheraklion.wordpress.com

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας! Καμία δίωξη!

Τα ξημερώματα της 27ης Φλεβάρη η αστυνομία παρουσία εισαγγελέα εισέβαλε στα σπίτια δύο αγωνιστών στο Ηράκλειο και προχώρησε σε 4 προσαγωγές εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του κ. Λ. Αυγενάκη, υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Παρασκευή 26/2 στα πλαίσια υποστήριξης του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα (σε απεργία πείνας από τις 8/1 και σε απεργία δίψας από τις 22/2) που διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του στη φυλακή Δομοκού, αντί για τη μεταφορά του στη – σύμφωνη με τον πρόσφατο νόμο 4760/2020 – φυλακή Κορυδαλλού. Πρόκειται για ένα μέλος (Υποψήφιος Διδάκτορας (ΥΔ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εργαζόμενος στο ΙΤΕ) και ένα πρώην μέλος τους σωματείου μας. Ο ΥΔ και μέλος του σωματείου μας μάλιστα, την ώρα της παρέμβασης στο γραφείο του κ Αυγενάκη, δούλευε στο σπίτι του στα πλαίσια της τηλεργασίας, όντας ενεργό μέλος της ερευνητικής κοινότητας του Ηρακλείου.

Είναι απορίας άξιο πώς η αστυνομία ταυτοποίησε τους συγκεκριμένους αγωνιστές και τους τόπους κατοικίας τους και κατέληξε σε αυτές τις συλλήψεις μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, εφόσον το μόνο στοιχείο είναι ένα βίντεο. Η εισβολή στα σπίτια τους δείχνει το φακέλωμα και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε την παρέμβαση  “τρομοκρατική επίθεση”, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και αλλάζοντας το πραγματικό νόημα των λέξεων.

Η αντίδραση από μεριάς του κρατικού μηχανισμού είναι εξόφθαλμα δυσανάλογη με την “επικινδυνότητα” της παρέμβασης. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την ελλιπέστατη αντίδραση του ίδιου μηχανισμού σε άλλες πρόσφατες και πιο σοβαρές υποθέσεις (περιστατικά βίας, κλοπές, καταγγελίες βιασμών κλπ). Σίγουρα, αυτή η αντίδραση δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι πρόκειται για μια παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και μάλιστα στο γραφείο του κ. Αυγενάκη.

Φυσικά, αυτός ο πρωτοφανής μεροληπτικός ζήλος της αστυνομίας στοχεύει κυρίως στον εκφοβισμό και στην καταστολή ανθρώπων που έχουν συνδικαλιστική/κοινωνική δράση και διεκδικούν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμα περισσότερο είναι μια προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση απέναντι σε μία από τις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις όλων των εποχών που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο διέλυσε εργατικά δικαιώματα χρόνων, διόρισε αστυνομικούς αντί για καθηγητές στα πανεπιστήμια και έχει ως βασικό μέλημα να πλήξει την δημοκρατία.    Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συναδέλφους μας! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία!

Καλούμε σωματεία, συλλόγους και φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση απέναντι στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα στις 11.30, όπου θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Καλούμε σε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11:00 ως τις 14:00

ΣΕΕΕΗ_Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων