Ιωάννινα: Η Απαγόρευση κυκλοφορίας είναι παράλογη / Έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας

0
1503

Λάβαμε 22/05/2021 από Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ / ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 19/05, οι μπάτσοι επιχείρησαν να καταλάβουν το πάρκο του Άλσους. Απ’ τις απογευματινές ώρες, πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις προσέγγισαν το σημείο, το περικύκλωσαν και μπήκαν μέσα στο πάρκο. Σκοπός τους, να τρομοκρατήσουν την γειτονιά, ώστε να μην πλησιάσει ο κόσμος και όσοι ελάχιστοι τολμηροί το κάνουν, να απομακρυθούν με απειλές στις 12:30. Περαστικοί και θαμώνες που βρέθηκαν εξ απροόπτου στο θέαμα, αν και ενοχλημένοι, καθόλου δεν πτοήθηκαν και «άραξαν» κανονικά, ενώ όσο η ώρα περνούσε και τα νέα διαδίδονταν, η προσέλευση του κόσμου όλο και αυξανόταν. Συντονισμένα συνθήματα και αποδοκιμασίες προς τα όργανα της τάξης ήταν αυτό που ακολούθησε. Ήταν η σειρά τους να βρεθούν εξ απροόπτου, μιας και το σχέδιο να φοβηθεί ο κόσμος από την παρουσία τους είχε αποτύχει, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο πάρκο ως τις 3+, όπου οι τελευταίοι αποχώρισαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καταλαβαίνουμε ότι την στιγμή που η αγορά και τα μαγαζιά πλημμυρίζουν από κόσμο, τους ενοχλεί που δεν είμαστε το πρότυπο του καταναλωτή. Τους ενοχλεί που πλέον δεν λογαριάζουμε τις παράλογες απαγορεύσεις τους. Τους ενοχλεί που δεν κρυβόμαστε σπίτια μας μόλις τα μαγαζιά κλείσουν. Προφανώς μια μάχη δεν κρίνει τον πόλεμο, αλλά δεν μπορούμε και να την παραλείψουμε. Αντιλαμβανόμαστε ως νίκη το περιστατικό της Τετάρτης, χωρίς να επαναπαυόμαστε. Μια νίκη απέναντι στις χουντικού τύπου απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τις πανταχού παρούσες διαθέσεις τις αστυνομίας να επιβληθούν στους δημόσιους χώρους. Οι χώροι αυτοί μας ανήκουν και δεν θα ανεχτούμε κανέναν κρατικό φορέα να μας υποδείξει πώς να τους διαχειριστούμε.

Να σημειώσουμε, κλείνοντας, πως το πάρκο του Άλσους αποτελεί εδώ και χρόνια έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, όπου γονείς με παιδιά, προσφυγόπουλα, μετανάστες, ιδιοκτήτες σκύλων, οπαδοί, εργαζόμενοι-ες και κόσμος του κινήματος συνυπάρχουν αρμονικά, αξιοποιώντας με πολυποίκιλους, κοινωνικά αποδεκτούς και μη εμπορευματικούς τρόπους το πάρκο. Αντιθέτως, οι μπάτσοι προκαλούν φασαρία και αναστάτωση, όπως φυσικά αναστάτωση προκάλεσε προσωρινά και η απίθανη προεκλογική δήλωση του νυν δημάρχου Ελισάφ ότι θα μετατρέψει το πάρκο σε πάρκινγκ, χωρίς να θίξει ούτε ένα δέντρο !!! Εκεί που φυτρώνει η εξουσία, ξεριζώνεται η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των κοινών μας χώρων. Ενίοτε, όμως, συμβαίνει και το ανάποδο…

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ