Ιωάννινα: Αντιφασιστική παρέμβαση στο μαγαζί “Ρόδι”

Ο Κωνσταντίνος Ευαγγέλου λοιπόν, επέλεξε να απαθανατιστεί με ένα από τα πιο γνωστά υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθειά του είτε να διαφημίσει το μαγαζί του, είτε να εκφράσει την συμπάθειά του προς τον Κασιδιάρη. Το εμπόριο του φασισμού όμως πέρα από πιθανά κέρδη μπορεί να έχει και ζημιές. Καλούμε τη γιαννιώτικη κοινωνία να μποϊκοτάρει μαγαζιά που αρέσκονται να χαριεντίζονται με νεοναζί.

Λάβαμε 22/02/2020

Στο “Ρόδι” βγαίνουν φωτογραφίες με Νεοναζί

Στις 7 Δεκεμβρίου 2019 ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στο μαγαζί Ρόδι (Γαριβάλδη 27), την επόμενη μερα στην επίσημη σελίδα του μαγαζιού, το αφεντικό του, ο Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, θεώρησε ότι είναι καλό για την εικόνα του μαγαζιού του να ανεβάσει φωτογραφία όπου αγκαλιάζεται μέσα στον χώρο με τον νεοναζί. Η επιλογή αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, ούτε βέβαια να ειπωθεί πως “δεν ήξερε”, καθώς ο συγκεκριμένος ασχολείται με την πολιτική εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, έχοντας υπάρξει μέλος της Τ.Ο της Ν.Δ. Φιλιππιάδας και έχοντας διατελέσει μέλος στην ΝΟΔΕ. Επίσης, εξελέγη εκπρόσωπος Περιφερειακής Οργάνωσης Ε’ στο συνέδριο της Ν.Δ. , ενώ το διάστημα 2000-2002 και 2007-2010 ανέλαβε αντιδήμαρχος Φιλιππιάδας, όλα αυτά σύμφωνα με την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα, στην σελίδα του υπάρχουν φωτογραφίες όπου απεικονίζεται με γνώριμα πρόσωπα της εγχώριας (ακρο)δεξιάς και πληθώρα δημοσιεύσεων με ρατσιστικό, μιλιταριστικό και εθνικιστικό λόγο, με έντονο το στοιχείο της συνωμοσιολογίας (πχ «οι μυστικές υπηρεσίες προκάλεσαν καρκίνο στον Χριστόδουλο»!) .

Στα μέρη όπου οι ναζί ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά, όπως τους Λιγκιάδες και σκότωσαν την πλειοψηφία του Eβραϊκού πληθυσμού της πόλης στέλνοντάς τον σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τέτοιες πρακτικές ξεπλύματος και κανονικοποίησης των νεοναζί δεν θα μένουν αναπάντητες. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (εγκληματική οργάνωση είναι, όση προσπάθεια κι αν κατέβαλε με την αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της οργάνωσης να την ξεπλύνει) και η επικινδυνότητά της είναι γνωστή, αφού ποιος δεν έχει ακούσει πια για τις δολοφονίες που έχει εκτελέσει, όπως αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν ή του Παύλου Φύσσα; Ή ακόμη για τα δεκάδες πογκρόμ κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων, όπως αυτό κατά των ανήλικων και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα πριν περίπου έναν χρόνο και το πιο πρόσφατο στην Μυτιλήνη στις 5 Φεβρουαρίου, όπου 20 ακροδεξιοί έκαναν επίδειξη δύναμης στους δρόμους της πόλης και στην Μόρια, την ίδια στιγμή που τα κανάλια παρουσίαζαν δηλωμένους χρυσαυγίτες ως αγανακτισμένους πολίτες (ο ένας εξ αυτών είχε φωτογραφηθεί παρεπιμπτόντως κι αυτός στο παρελθόν με τον Κασιδιάρη). Ο Κωνσταντίνος Ευαγγέλου λοιπόν, επέλεξε να απαθανατιστεί με ένα από τα πιο γνωστά υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθειά του είτε να διαφημίσει το μαγαζί του, είτε να εκφράσει την συμπάθειά του προς τον Κασιδιάρη. Το εμπόριο του φασισμού όμως πέρα από πιθανά κέρδη μπορεί να έχει και ζημιές.
Καλούμε τη γιαννιώτικη κοινωνία να μποϊκοτάρει μαγαζιά που αρέσκονται να χαριεντίζονται με νεοναζί.

Το βίντεο της παρέμβασης: https://www.youtube.com/watch?v=hN9WV70QJOA

Χειρονομία Α.Κ. | Ε.Σ.Ε. Ιωαννίνων | Corpus Rebellis | αντιφασίστριες/ες

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες