Ιδρυτικό κείμενο της αναρχικής συλλογικότητας Aνάδραση

0
1497

Λάβαμε 14/12/2020 από anadrasi.noblogs.org

Είμαστε αναρχικοί και αναρχικές που βρεθήκαμε και συλλογικοποιηθήκαμε μέσα από το χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Στέγαστρο στο Γαλάτσι, όπου και αποφασίσαμε να προβούμε στη σύσταση μιας αναρχικής συλλογικότητας, η οποία θα διαθέτει ένα πιο συγκροτημένο πολιτικό πλαίσιο και έναν πιο επεξεργασμένο λόγο.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύσταση της αναρχικής μας συλλογικότητας αποτέλεσε για εμάς μια προσπάθεια να ζυμωθούμε περαιτέρω πολιτικά και να αναβαθμίσουμε τον λόγο και τις πρακτικές μας.

Κομμάτι αυτής της προσπάθειας ήταν και οι τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε («Ταξικοί αγώνες στον ελλαδικό χώρο», «Διασταυρούμενες καταπιέσεις στον ελλαδικό χώρο» και «Κρατική αναδιάρθρωση στον ελλαδικό χώρο»), με στόχο την ανταλλαγή απόψεων πάνω στα ζητήματα που απασχόλησαν την συνέλευση μας κατά τη διάρκεια της σύστασης της.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην προσπάθεια μας να συζητήσουμε τις θέσεις μας εκ του μηδενός και να καταλήξουμε σε κοινές αποφάσεις, η σύσταση της αναρχικής συλλογικότητας αποτέλεσε μια μακρά διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, εμπλουτισμού θέσεων και ενδυνάμωσης των θεωρητικών μας εργαλείων και ως εκ τούτου των συντροφικών μας σχέσεων.

Επισυνάπτουμε το ιδρυτικό κείμενο της ομάδας.

Αναρχική συλλογικότητα,
Ανάδραση

email: [email protected]

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ