Ιατρική γνωματευση για τους Τούρκους τραυματιες

Λάβαμε 25/07/2019

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 24.07.2019 τα γραφεία τους και εξετάσαμε τους τραυματίες που χτυπήθηκαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προηγήθηκε στις 20.07.2019 έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία.

• O.S.O. ετών 60
Φέρει εκδορές στη μύτη και ερυθρότητα στους ρώθωνες αμφοτερόπλευρα. Φέρει εκχυμώσεις και μώλωπες από χτύπημα γκλομπ στον αριστερό βραχίονα και την αριστερή ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα τη δυσκολία κίνησης και τον πόνο κατά την έκταση του άνω άκρου. Αναφέρει απόχρεμψη με αίμα μετά το χτύπημα και πόνο στο στέρνο. Κατά την ακρόαση εμφάνισε αρρυθμίες και βραδυκαρδία. Έχει χειρουργηθεί από έτους για την καρδιά και λαμβάνει σταθερά φαρμακευτική αγωγή (salospir, Lipitor, losec, triatic, lopresor).

• A.E.G. ετών 51
Εμφανίζει ενόχληση, ξηροφθαλμία και θόλωση όρασης εξαιτίας της ρίψης χημικών (φυσούνα) από μικρή απόσταση. Φέρει εκχυμώσεις από χτυπήματα με γκλομπ στο δεξί ζυγωματικό (κάτω από τον οφθαλμό), δεξί βραχίονα και δεξιά λαγόνια άκανθο περίπου στα 2 εκατοστά.

• O.S. ετών 50
Φέρει εκχυμώσεις στο δεξιό ημιθωράκιο έπειτα από χτύπημα με γκλομπ στο σημείο. Εμφανίζει άλγος κατά την εισπνοή και δύσπνοια. Εμφανίζει επίσης, ίχνη τραυματισμών από χτύπημα και σύρσιμο στη δεξιά ωμοπλάτη. Είχε μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο όπου ακολούθησε ο τυπικός εργαστηριακός έλεγχος με τιμή CPK=321! Παραπέμφθηκε εντός της εβδομάδος σε χειρούργο. Κατά την ακρόαση, παρατηρήθηκαν ρεγχάζοντες ήχοι και εισπνευστικός συριγμός.

• I. Z. ετών 67
Από χτύπημα στο κρανίο, φέρει εκχυμώσεις κάτω από τον αριστερό οφθαλμό. Αναφέρει τάση για εμετό, πονοκεφάλους, ζάλη και θόλωση της όρασης. Επίσης φέρεις εκχύμωση και μώλωπα περίπου 5 εκατοστά από χτύπημα με γκλόμπ στους προσαγωγούς. Λόγω των ανωτέρω συμπτωμάτων παραπέμφθηκε κατεπειγόντως σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

• S. A. ετών 27
Εμφανίζει εκχυμώσεις από χτυπήματα στη βάση του κρανίου, σε δεξιό και αριστερό βραχίονα, στην θωρακική μοίρα της πλάτης και στο δεξιό μηρό περίπου 5 εκατοστά. Φέρει επίσης, ένα σπασμένο δόντι από χτύπημα αστυνομικού.

• H. B. ετών 61
Εμφανίζει ενοχλήσεις στους οφθαλμούς από ρίψη χημικών σε κοντινή απόσταση χωρίς καμιά βελτίωση παρά το πέρας των ημερών. Εμφανίζει εκχυμώσεις στη δεξιά ωμοπλάτη.

• D. H. ετών 42
Φέρει εκχυμώσεις στο δεξί άνω και κάτω άκρο από άμεση σωματική βία που δέχθηκε από τους αστυνομικούς. Έχει εμφανίζει δύο κρίσεις άσθματος εξαιτίας και του επιβαρυμένου ιστορικού του, έπειτα από την επίθεση των αστυνομικών. Τέλος εμφανίζει οίδημα και εκχυμώσεις στην αριστερή γαστροκνημία και εκχυμώσεις στο κρανίο.

• K. H. ετών 42
Φέρει μώλωπες από χτύπημα με γκλομπ στον αριστερό πήχη.

Η περίπτωση αυτή δείχνει για μια ακόμα φορα πως η καταστολή, η άσκηση βίας & εξουσίας από πλευράς κυβέρνησης και αστυνομίας δεν ξεχωρίζει φύλο, φυλή και ηλικία. Η αγριότητα και η εκδικητικότητα της καταστολής φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε όριο. Εμείς δε μπορούμε παρά να μη σταθούμε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το δίκιο και την ελευθερία με κάθε κόστος.

Με την μέγιστη προσοχή στους τραυματίες δημοσιεύουμε κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες, ενώ πλήρης γνωμάτευση δόθηκε στους ενδιαφερόμενους.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας
25.07.2019

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της Εντάξει Πληροφορίες