Η Αντιτρομοκρατική αποπροσανατόλισε την αστυνομική έρευνα για να ενοχοποιήσει τον Τ. Θεοφίλου

0
154

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη έγινε η 10η συνεδρίαση της δίκης του Τ. Θεοφίλου, η οποία εξαντλήθηκε με την ανάγνωση εγγράφων που πάρθηκαν – αντιδικονομικά, δηλαδή παράνομα- από τη δικογραφία 209, που αφορά τα όπλα που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη, υπόθεση που εκδικάζεται εδώ και καιρό στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού, με κατηγορούμενους τους Γ. Καραγιαννίδη, Α. Μητρούσια, Κ. Σακκάς και  Στ. Αντωνίου. Σύμφωνα με το άρθρο 364, παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε μια δίκη διαβάζονται έγραφα «από άλλη ποινική δίκη, στην οποία εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση». Η υπόθεση για τα όπλα της Ν. Σμύρνης εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό και έχει δρόμο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, η οποία και πάλι δε θα είναι τελεσίδικη. Παρά ταύτα, στη δίκη Θεοφίλου διαβάζονται όλα σχεδόν τα έγγραφα που αφορούν αυτή την υπόθεση!
Το γεγονός αυτό τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, Α. Παπαρρούσου και Σπ. Φυτράκης, με παρεμβάσεις-σχόλια κατά την ανάγνωση των εγγράφων, στις οποίες επεσήμαναν, μεταξύ των άλλων: πρώτο, την παράνομη λήψη των αναγνωστέων εγγράφων από μια άλλη δίκη, η οποία όχι μόνο δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά δεν έχει καν φτάσει στην πρωτόδικη απόφαση. Δεύτερο, την απουσία από το βούλευμα και του παραμικρού ενοχοποιητικού στοιχείου σε βάρος του Τ. Θεοφίλου. Τρίτο, την απουσία και του παραμικρού ενοχοποιητικού στοιχείου από τα αναγνωστέα έγραφα και στις φωτογραφίες. Τέταρτο, το γεγονός ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο ο Τ. Θεοφίλου νοίκιαζε σπίτι στην Αθήνα με το όνομά του. Πέμπτο, την απουσία αποτυπωμάτων ή DNA του Θεοφίλου στα σπίτια που ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική. Εκτο, στην οικτρή απόπειρα  δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος του Τ. Θεοφίλου.

Και στην αυριανή συνεδρίαση, Τρίτη 17 Δεκέμβρη, θα συνεχιστεί η ανάγνωση των εγγράφων πάλι από την δικαζόμενη υπόθεση στον Κορυδαλλό για τα όπλα στην Ν. Σμύρνη.

Και στα υπόλοιπα έγγραφα, που θα διαβαστούν στη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Δεκέμβρη, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του Τ. Θεοφίλου. Το κατηγορητήριο που έστησε η Αντιτρομοκρατική σε βάρος του κατέρρευσε ολοκληρωτικά και αμετάκλητα.Η κακόφημη αυτή υπηρεσία έστησε το κατηγορητήριο κατά του Τ. Θεοφίλου σκόπιμα, προκειμένου να ενοχοποιήσει τις ένοπλες οργανώσεις με εκτελέσεις αθώων ανθρώπων και να ξεσηκώσει την οργή των εργαζόμενων εναντίον τους. Την έστησε, δε, κόντρα στα στοιχεία που υπήρχαν στη δικογραφία, τα οποία ποτέ δεν εξετάστηκαν προκειμένου να φτάσουν οι μηχανισμοί στους πραγματικούς δράστες. Ποιά είναι αυτά τα στοιχεία;

Στις 10 Αυγούστου του 2012 το ΑΤ Πάρου υπέβαλε αίτηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου για άρση απορρήτου ενός κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε δίπλα στη σορό του Δ. Μίχα. Στην εισήγησή του ο αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σύρου Χρ. Καραγιάννης ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρει:«Πλησίον του πτώματος του ανωτέρω θύματος Μίχα Δημητρίου, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου, μάρκας SAMSUNG, με αριθμό IMEI 352115/05/719698, εντός της οποίας ήταν τοποθετημένη κάρταsim της εταιρείας COSMOTE με αριθμό κλήσης 6986937644 και η οποίαπροφανώς ανήκε σε ένα εκ των τεσσάρων δραστών»Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σύρου αποφάσισε στις 14 Αυγούστου του 2012 να γίνει άρση απορρήτου του συγκεκριμένου αριθμού. Ομως η έρευνα δεν προχώρησε, μολονότι το ΑΤ Σύρου, ο αντεισαγγελέας Σύρου και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σύρου έκριναν ότι το κινητό που βρέθηκε ανήκει σε έναν από τους δράστες της ληστείας και της ανθρωποκτονίας (και όχι στον Θεοφίλου). Και όχι μόνο αυτό.

Την ίδια μέρα (14 Αυγούστου του 2012) που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σύρου αποφάσισε την άρση του απορρήτου, η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε το δήθεν ανώνυμο τηλεφώνημα που εμφάνιζε τον Τ. Θεοφίλου ως έναν από τους δράστες. Ετσι δικαιολογήθηκε το σταμάτημα της έρευνας του κινητού που βρέθηκε δίπλα στη σορό του Μίχα και εκτιμήθηκε ότι ανήκε σε έναν από τους δράστες! Το γεγονός ότι δεν ερευνήθηκε το συγκεκριμένο κινητό, επιβεβαιώνει το συμπέρασμά μας ότι το ανώνυμο τηλεφώνημα ουδέποτε υπήρξε, αλλά αποτελεί επινόηση της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να αναλάβει αυτή την έρευνα και να τη στρέψει σε βάρος του Τ. Θεοφίλου και των αναρχικών αγωνιστών.

Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε η παραμικρή έρευνα για την ανεύρεση των πραγματικών δραστών, υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που αν ερευνώνταν θα μπορούσαν να συμβάλουν στο ξετύλιγμα του κουβαριού που θα οδηγούσε στους δράστες.

Υπήρξαν δύο μάρτυρες του κατηγορητηρίου που κατέθεσαν στη δίκη ως αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας. Ο ένας εξ αυτών ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει την Πάρο. Οταν όμως ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, πλησίασε την αδερφή του θύματος και την ασπάστηκε εγκάρδια. Αυτή η κίνηση δεν συνάδει με τον ισχυρισμό ότι δεν γνωρίζει την Πάρο. Πιθανόν κάποιος να τον συμβούλεψε να το πει αυτό, γιατί δύο αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα δύο αυτά άτομα να φεύγουν με ένα βανάκι και να περνούν από τη Λαϊκή Αγορά στη Νάουσα της Πάρου λίγο μετά την απομάκρυνση των δραστών. Από τους δύο αυτούς μάρτυρες μόνο ο ένας κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο και κατέθεσε ότι έβλεπε αυτό το βανάκι με δύο επιβάτες να κυκλοφορεί συχνά στην περιοχή. Και οι δύο αυτοί μάρτυρες δεν ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν να καταθέσουν και άλλα πράγματα που ενδεχομένως έπεσαν στην αντίληψή τους γι’ αυτούς τους δύο περίεργους ανθρώπους που εμφανίστηκαν ως αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας. Ο ένας από αυτούς τους δύο συνελήφθη μαζί με άλλους για ληστεία σε βάρος Πακιστανών στην Αθήνα, αλλά το γεγονός αυτό δεν συσχετίστηκε με τα γεγονότα της Πάρου. Οι δύο αυτοί άνθρωποι εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάρου το βράδυ της ίδιας ημέρας και προσήχθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή  στη ληστεία. Αφέθησαν ελεύθεροι και κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο.

Αλλη μάρτυρας κατέθεσε ότι το σημείο που είχαν τοποθετήσει οι δράστες της ληστείας το αυτοκίνητο διαφυγής τους αποκάλυπτε ότι αυτοί γνώριζαν πολύ καλά την Πάρο!

Αυτά είναι αρκετά σοβαρά στοιχεία που πιστοποιούν ότι η Αντιτρομοκρατική άλλαξε σκόπιμα τον προσανατολισμό της έρευνας, που είχε πάρει ένα συγκεκριμένο δρόμο, με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, και αντί για την αναζήτηση των πραγματικών δραστών της ληστείας και της ανθρωποκτονίας έκλεισε την έρευνα με τη σύλληψη του Τ. Θεοφίλου, τον οποίο ενοχοποίησε σαν ένα από τους δράστες. Αλλο αν αυτή η προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής και του τμηματάρχη της Ε. Χαρδαλιά κατέρρευσε στο ακροατήριο, όπου -όπως έδειξαν τα ρεπορτάζ μας- αποδείχτηκε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Τάσος Θεοφίλου είναι αθώος. 

Αναδημοσίευση από : eksegersi.gr