Η αληθινή εικόνα «του νόμου και της τάξης» την 17η Νοεμβρίου 2019

Λάβαμε 18/11/2019

Η αληθινή εικόνα «του νόμου και της τάξης» την 17η Νοεμβρίου 2019

Η προαναγγελόμενη μεγάλη των μπάτσων χολή όπως αναμένονταν εξαπολύθηκε για μια ακόμα φορά στην περιοχή των Εξαρχείων. Από τις εξακριβώσεις μέχρι προληπτικές προσαγωγές το μεσημέρι πριν την πορεία πέριξ του πολυτεχνείου, έως τις βραδινές επελάσεις των ΜΑΤ στα στενά της περιοχής ο προσεκτικός παρατηρητής θα διαπίστωνε ότι οι δυνάμεις καταστολής είχαν στήσει ένα μεγάλο και εκδικητικό γλέντι:

Είδαμε για άλλη μια φορά την Αθήνα να μετατρέπεται σε φρούριο, το οποίο παραπέμπει σε διόλου δημοκρατικούς καιρούς. Με 5000 και πλέον αστυνομικούς να κλείνουν κεντρικούς δρόμους και σταθμούς, με το πρόσχημα της δήθεν προστασίας της μνήμης της ημέρας αυτής.

Είδαμε για άλλη μια φορά την αναίτια επίθεση, το ξύλο και τις συλλήψεις των αστυνομικών δυνάμεων σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας που απλά κάθονταν στο δρόμο ή ήταν μέσα σε μαγαζιά, όπως επίσης είδαμε και την ρίψη δεκάδων χημικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στα πλαίσια της καταστολής. Χημικών, επικίνδυνων, καταστροφικών και πιθανά θανατηφόρων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Είδαμε επίσης, ως ιατρική ομάδα που βρέθηκε εκείνες τις ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Eξαρχείων, ανθρώπους να δυσπνοούν από το νέφος των χημικών, να έχουν κρίσεις πανικού, ανθρώπους θλαστικά τραύματα στα πόδια, με τραύματα στο κεφάλι, στα άκρα, και εκχυμώσεις από γκλοπιές των αντρών των Ματ.

Αν κάποιος νομίζει ότι με τα μέτρα αυτά νίκησε ή μνήμη της δημοκρατίας απλά πρέπει να βγάλει την μάσκα ύπνου που του φοράνε και να ξυπνήσει, ίσως τότε πάψει να είναι και αυτός θύμα του νόμου και της τάξης που του επιβάλουν.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες