Γύρω σε κάθε βλέμμα το συρματόπλεγμα

47 χρονια κλεινουν σημερα από την μέρα που οι τζαναμπετηδες “γιατροι” της χωρας εβαλαν την Ελλάδα στον γυψο. Στρατιωτικοί εκμεταλλευόμενοι την εκρυθμη κατάσταση της χωρας, με την στηρικη των Αμερικάνων και τουτότε βασιλία Κοκό κατελυσαν το καθεστώς αυτοβαφτίστηκαν “πρωθυπουργοι” και ανελαβαν την αρχηγία.

Οι επισημα δηλωμένοι νεκροί της Χούντας, έφτασαν τους 88, η λογοκρισία έκανε πανηγύρι -μουσικη, θεατρο, λογοτεχνία, ποίηση- όλες οι Μουσες επεσαν θυμα του χανζαπλαστ των λογοκριτών.

Τα ρουσφετια/σκανδαλα οργίαζαν. Πρωτη κλωτσια στα αχαμνα τους σταθηκε η εξεγερση της Νομικής και του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, ενώ το τελικό λακτισμα έδωσε η αποβαση των τουρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και η διχοτόμηση του νησιου.

Η Χουντα βεβαια αφησε πισω της αυγα τα οποία για τα επομενα χρονια επωαστηκαν και γέννησαν μορφωματα όπως αυτό της ΕΠΕΝ,ιδρυτής της οποίας ηταν ο Γ. Παπαδόπουλος, από τις τάξεις της οποία εμφανίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος, ιδρυτής της Χ.Α και ο Μάκης Βορίδης ο φέρων το τσεκούρι.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-M3OHTDf3so&w=420&h=315] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=ILSmwcBJD98&w=420&h=315] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=LyXPMk437w8&w=420&h=315]

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες