Για τα δικαιώματα των καθαριστριών και κατά της διάλυσης των συνδικάτων

0
2176

Λάβαμε 05/07/2021 από Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου – IWW Greece

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Οι I.W.W. σας καλεί

Είμαστε στον αγώνα. Κατά των εργατικών ατυχημάτων και της διάλυσης των
συνδικάτων. Για μια καλύτερη ζωή. Τα μέλη μας στη συλλογικότητα καθαρισμού στο Solothurn βασίζονται σε εμάς.

Η κινητοποίησή μας έχει ως εξής:

Αυτή την Τρίτη θα συγκεντρωθούμε στο χώρο της εκμετάλλευσης για την αλλαγή βάρδιας στις πύλες του εργοστασίου παραγωγής βιοφαρμάκων στο Luterbach. Ο Τύπος είναι προσκεκλημένος.

Ώρα: 12:30 μ.μ.
Τόπος συνάντησης: σιδηροδρομικός σταθμός Luterbach-Attisholz

Διεύθυνση:
Biogen International GmbH
Attisholzstrasse 11
4542 Luterbach

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στο
Solothurn.

——————————————

Κείμενο The Collective / FAU / I.W.W.

Για τα δικαιώματα των καθαριστριών και κατά της διάλυσης των συνδικάτων

Οι εργαζόμενοι της Enzler αγωνίζονται για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους. Απαιτούν να γίνονται σεβαστά η ασφάλεια της εργασίας και τα ωράρια εργασίας και να υπολογίζονται σωστά οι ώρες εργασίας τους.

Αγωνίζονται επίσης για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι της Enzler θα πληρώνονται με μηνιαίο μισθό, ότι η εβδομάδα των 42 ωρών θα είναι εγγυημένη και ότι δεν θα υπάρχουν πλέον εφημερίες στην Enzler.

Έχουμε ήδη καλέσει την Επιθεώρηση Εργασίας για να επιστήσει την προσοχή στις πιο σοβαρές καταχρήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν εργατικά ατυχήματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας. Επίσης, απευθυνθήκαμε εγγράφως στη διοίκηση

της αμερικανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Biogen, πελάτη της Enzler, για να της μιλήσουμε για τα προβλήματα στο εργοστάσιό της στο Luterbach. Μας έδωσαν μια σύντομη απάντηση, κατηγορώντας τον Enzler, αλλά στο παρασκήνιο άσκησαν πίεση για την απελευθέρωση ενός αντιπροσώπου
του συνδικάτου. Αυτό συνέβη μετά από ένα δημοσίευμα του Τύπου σχετικά με ένα ομοφοβικό περιστατικό στο Enzler, για το οποίο ο εκπρόσωπός μας πήρε συνέντευξη.

Η αντίδραση των αφεντικών της Enzler είναι η μαζική πίεση στους εργαζόμενους για να μάθουν ποιος είναι μέλος του συνδικάτου και η προσπάθεια της Enzler να σύρει στη σύγκρουση το συνδικάτο Unia, προκειμένου να αποδυναμώσει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων. Ελπίζουμε ότι η Unia δεν θα παίξει αυτό το βρώμικο παιχνίδι.

Καλούμε όλους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των καθαριστριών και να έρθουν στη διαδήλωση στο Solothurn το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 14:00.

Τέρμα τα εργατικά ατυχήματα και η διάλυση των συνδικάτων!

Για καλύτερες συνθήκες εργασίας!

——————————

H Περιφερειακή Οργανωτική Επιτροπή των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου στην Ελλάδα (IWW GrerROC) στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών στο εργστάσιο της BIOGEN. Kαλούμε όλους τους εργαζομένους να τον στηρίξουν. Διότι η αδικία σε έναν είναι αδικία σε όλους!