Γαλικία (Ισπανικό Κράτος): Νέα επιχείρηση εναντίον του Gabriel Pombo da Silva και της Elisa Di Bernardo

0
273

Πρόσεχε ποιόν αποκαλείς σύντροφο!

Τρίτη 24 Γενάρη, στο προάστιο του Vigo (Mos), μια παράταξη περίπου 60 οπλισμένων αντρών της Πολιτοφυλακής (Guardia Civil) και μυστικών πρακτόρων έψαξαν (και σχεδόν κατέστρεψαν) το σπίτι όπου έμενε τους τελευταίους μήνες ο Gabriel Pombo da Silva με την σύντροφο του Elisa Di Bernardo. Την αυγή τους ξύπνησαν βίαια, τους πέρασαν χειροπέδες και τους χώρισαν… στόχος: να βρουν οπλισμό και εκρηκτικά! Η έρευνα διήρκεσε περίπου οχτώ ώρες και παρόλα τα μέσα που χρησιμοποίησαν (σκύλους και ραντάρ υψηλής τεχνολογίας) δεν απέδωσε καρπούς… ανάμεσα σε αυτά που κατασχέθηκαν βρέθηκαν τα συνήθη “ενδιαφέροντα” αναρχικά αντικείμενα, κάμερες, χάρτες διάφορων πόλεων, μερικά καλώδια και κινητά τηλέφωνα παλιάς τεχνολογίας.

Ενόσω η Elisa, παρά την επαναλαμβανόμενη απειλή της σύλληψης της αν δεν αποκάλυπτε το τόσο επιθυμητό κρησφύγετο, παρέμεινε ελεύθερη, ο Gabriel συνελήφθη με τις κατηγορίες της “παράνομης κατοχής και μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών και της ένοπλης ομάδας”. Κατά την διάρκεια της 24ωρης κράτησης (ο σύντροφος αφέθηκε στην πραγματικότητα την επόμενη μέρα) τα γεγονότα ανακατασκευάστηκαν έντονα.

Περίπου τρεις μήνες πριν, το ζευγάρι γνωρίζει μια αυτοαποκαλούμενη αναρχική συντρόφισσα η οποία, κατά την διάρκεια των λίγων ευκαιριών που είχε να τους συναντήσει, “ομολογεί” το πρόβλημα της με τα ναρκωτικά και την εξέτιση ποινής της υφ’ όρων εξαιτίας μιας σύλληψης που υπέστη το 2013 με την κατηγορία της αυτουργίας μιας επίθεσης με μολότοφ σε ένα ίδρυμα στο Vigo. Με το χέρι στην καρδιά, ο Gabriel και η Elisa, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση βοήθειας της “συντρόφισσας”, δεχόμενοι την για μια βδομάδα (στην αρχή του έτους) στο προαναφερθέν σπίτι για να την συντροφεύσουν στην χειρότερη φάση της διαδικασίας της αποτοξίνωσης. Ύστερα από αυτή τη σύντομη περίοδο, το κορίτσι γυρνάει στο σπίτι της… επανεμφανιζόμενη ως πληροφοριοδότρια (εσφαλμένων πληροφοριών) την προηγούμενη μέρα από την “Επιχείρηση Buyo”.

Αν δεν είχαμε λάβει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι κατά την διάρκεια προηγούμενης σύλληψης της είχε δυσφημήσει άλλους ανθρώπους, θα είχαμε περιοριστεί στο να την θεωρήσουμε ένα “θύμα του συστήματος”, αλλά δεν είναι έτσι. Η Μαρία, αυτό είναι το όνομα της, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην φυλακή με τις ίδιες κατηγορίες με τον Gabriel, πιθανότατα ελπίζοντας ότι όντας κόρη στρατιωτικού θα τη βοηθήσει να αποφευχθούν τα χειρότερα από την στιγμή που βρέθηκε ένα οπλοστάσιο σπίτι της. Το 2013, στην πραγματικότητα, παρά τις κατηγορίες για τρομοκρατία, η ποινή της μειώθηκε σημαντικά (από 11 σε 2 χρόνια!) και ύστερα μετατράπηκε σε υφ’ όρων αποφυλάκιση, με αυτήν να παραμένει κρατούμενη για λιγότερο από μερικούς μήνες. Με όλο το μίσος ενάντια στο κατασταλτικό σύστημα, την φυλακή και το δικαστικό σύστημα, είναι αναπόφευκτο να αναρωτηθείς από πότε αυτοί που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί λαμβάνουν τέτοια αντιμετώπιση. Ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Ο Gabriel, προς το παρόν έξω με εγγύηση και υπό έρευνα… σχολιάζει την τελευταία κατασταλτική επιχείρηση:

“Μέσα όπως και έξω” κάποιος μπορεί να ψηλαφίσει αυτή την αντιδραστική αλαζονεία εναντίον αυτών που δεν παραιτούνται. Βλέπεις ότι τα γουρούνια κάθε ράτσας και συνθήκης χρειάζονται “προσθετικά και βαφές” για να γλυκάνουν την όλη “πραγματικότητα” που είναι άβολη γι’ αυτούς.

“Δημοσιογράφοι” που ενδιαφέρονται περισσότερο να πουλήσουν τις τυπωμένες μαλακίες τους από το να επαληθεύσουν την εγκυρότητα αυτών που δημοσιεύουν. “Αστυνομικοί” που ενδιαφέρονται περισσότερο να οργανώσουν σπέκουλες για να αποδείξουν τις υποθέσεις τους.

Αυτό που προκαλεί πραγματικά “έκπληξη” (ή ποιος ξέρει ίσως και όχι), είναι ότι από την στιγμή που με άφησαν να φύγω (για να μην αναφέρω όλα αυτά που περιλαμβάνει αυτή η τρομερή υπόθεση) υπήρχε περισσότερη “προστασία” στην “Δικαστική Εξουσία” απ’ ότι εντός του αυτοαποκαλούμενου “ελευθεριακού κινήματος”.

Από το 2012 υπάρχουν ήδη 3 “Επιχειρήσεις”(Ardire, Scripta Manent και “η ντόπια” Επιχείρηση Buyo) εναντίον μου.

Στα ιταλικά ” buio ” σημαίνει σκοτάδι… και ναι… “σκοτεινή” είναι όλη αυτή η επιχείρηση στην οποία ένα “κορίτσι”(με σκοτεινό παρελθόν) που με προσέγγισε ισχυριζόμενη ότι είναι “συντρόφισσα” να θέλει έπειτα να λιθοβοληθώ ζωντανός. Αυτοί που ζητάνε πληροφορίες για το “κορίτσι” μπορούν α διαβάσουν τα παρακάτω link (ΣτΜ: βρίσκονται στην πηγή στα ισπανικά) και να βρουν απαντήσεις οι ίδιοι. Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας.

Σχετικά με τις μαλακίες περί “πεδίου εκπαίδευσης”, “τρομοκρατικού πυρήνα”, “κατοχής οπλισμού” και μεταφοράς του… λοιπόν… νομίζω τα γεγονότα τα διαψεύδουν όλα. Ωστόσο καταλαβαίνω ότι σε αυτή την αλλοτριωμένη κοινωνία και σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα είναι προτιμότερο να μιλάς/να ψεύδεσαι σχετικά με υποβόσκουσες αιτίες της φτώχειας από το να δεις τον ομφαλό της.

Στέκομαι ακόμα. Συνεχίζω το αναρχικό μου μονοπάτι κόντρα σε όλους και τα πάντα. Δεν θα καταφέρουν ποτέ να σταματήσουν το πανεπιστήμιο Agustin Rueda το οποίο πρόκειται να ξεκινήσω στο σπίτι των γονιών μου στην επαρχία του Mos με μια τέτοιου είδους μανούβρα.

Στο σπίτι μου κατασχέθηκαν: 5 χειμερινά λάχανα, αναρχικά βιβλία και περιοδικά. Είναι προφανές ότι αν είχαν βρει ακόμα και έναν νυχοκόπτη στην κατοχή μου, o Gabriel Pombo θα έγραφε ανακοινώσεις από ένα κελί και όχι από την ελευθερία.

Σε αυτούς που συνεχίζουν να με υποστηρίζουν και να μου δείχνουν την άνευ όρων αγάπη τους: Είμαι εδώ!

Σε αυτούς που συνεχίζουν να θέλουν να με δολοφονήσουν: Είμαι εδώ!

Ποτέ ηττημένος!

Ποτέ μετανοημένος!

Για την Αναρχία και το τέλος της κυριαρχίας!

Gabriel Pombo da Silva

29 Ιανουαρίου 2017

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com

Μετάφραση: Αναρχικός Μαύρος Σταυρός- Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης