Γαλάτσι: Επίθεση των ΜΑΤ σε #antifa πορεία – τραυματίες και συλληφθέντες

0
1415

Στο τελείωμα αντιφασιστικής διαδήλωσης που κατέληγε στη πλατεία του Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι και κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του κόσμου, εμφανίζονται διμοιρίες από όλες τις μεριές εγκλωβίζοντας κόσμο μπροστά από καφετέρια της περιοχής και σε πολυσύχναστο δρόμο.

Μια ομάδα των ΜΑΤ κρατάει με τις ασπίδες αποκλεισμένο τον κόσμο ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους πως αποχωρεί από τη περιοχή. Άλλη ομάδα εμφανίζεται στη πλάτη των συγκεντρωμένων και επιτίθεται στα κεφάλια τους. Πολλοί συγκεντρωμένοι εγκλωβίζονται μέσα στη καφετέρια

Ακολουθεί έφοδος της ΕΛ.ΑΣ εντός της καφετέριας με χημικά και χτυπήματα σε κεφάλια και σώμα. Έντρομος γονέας σηκώνει το παιδί του στον αέρα φωνάζοντας «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου». Μια μητέρα εγκλωβίζεται με το 5χρονο παιδί της έξω από τις τουαλέτες.

Η μητέρα ουρλιάζει και αυτή για το παιδί το οποίο δέχεται και αυτό απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ το οποίο -κατά τη πάγια τακτική των παραστρατιωτικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ- κρατιέται ανάποδα, δηλαδή χτυπιέται με τη σιδερένια χειρολαβή.

Μαρτυρία μέσα από το πανδαιμόνιο: «προσπαθούσα να δω ποιον θα πρωτοτραβήξω από τα χέρια τους, έπεφτε απίστευτο ξύλο. Τότε είδα την ανάποδη λαβή του γκλοπ και το παιδί»

Από την επίθεση τραυματίζονται 4 άτομα που οδηγούνται στον Ευαγγελισμό με την Ασφάλεια στους διαδρόμους του νοσοκομείου να περιμένει για να κάνει συλλήψεις.

Χτυπημένα στο κεφάλι άτομα που δεν έχουν ισορροπία αφήνονται να πέφτουν στο έδαφος με τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες.

Αναγνωρίζεται φασίστας που έδρασε καλυπτόμενος πίσω από τα ΜΑΤ και χτύπησε μια κοπέλα.

Σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρνούνται σε άτομο να ανέβει ως συνοδός για τη διακομιδή στο νοσοκομείο

Αυτή την ώρα στον Ευαγγελισμό υπάρχει παρουσία της ασφάλειας στους διαδρόμους του νοσοκομείου που δεν αφήνει τη μητέρα της πιο σοβαρά χτυπημένης κοπέλας να τη δει και περιμένουν να τη συλλάβουν

Πηγή: @risinggalaxy

Επίσης οι μαρτυρίες πως χτύπησαν ένα 5χρόνο παιδί μέσα στην τουαλέτα της καφετέριας πληθαίνουν στα social media και από αυτόπτες μάρτυρες και από δημοσιογράφους