Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Φυλακές Τρικάλων: Κινητοποίηση για σωφρονιστικό – ποινικό κώδικα (β φάση)

Φυλακές Τρικάλων: Κινητοποίηση για σωφρονιστικό – ποινικό κώδικα (β φάση)

Στις φυλακές Τρικάλων οι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει και συμμετέχουν κι αυτοί στην β φάση της πανελλαδικής κινητοποίησης εναντία στις φασιστικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα αλλά και για την αλλαγή του ποινικού κώδικα που με τις ισχύουσες διατάξεις μοιράζει εξοντωτικές καταδικαστικές ποινές. Παράλληλα οι κρατούμενοι διεκδικούν την παράταση του αποσυμφορητικού νόμου (λήγει τον Αύγουστο του 2018) ως την μόνη ρεαλιστική λύση απέναντι στον δικαστικό παραλογισμό που γεμίζει τις φυλακές φορτώνοντας ανθρώπους με εκατοντάδες χρόνια φυλακής χωρίς καμία απόδειξη, παρά μόνο βάσει ενδείξεων και παραγγελιών της αστυνομίας.

Ήδη οι κρατούμενοι από την πτέρυγα Γ2 και από την πτέρυγα Β1 μάζεψαν υπόγραφες και απέστειλαν το κείμενο της κινητοποίησης της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών στο υπουργείο δικαιοσύνης (αριθμοί πρωτοκόλλου 7180 και 7439 αντίστοιχα). Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και στις άλλες πτέρυγες και θα υπάρξει ενημέρωση.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση