Φυλακές Μαλανδρίνου: Θάνατος κρατούμενου

0
375

Στο ίδιο έργο θεατές.

Ο Σελίμ Ζερολάρι πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στην Η’ Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου από φλεγμονή στο δόντι του. Ήταν 37 χρονών και πατέρας 5 παιδιών.
Εδώ και 1 εβδομάδα παραπονιόταν για το δόντι του, πριν 3 ημέρες ζήτησε βοήθεια αλλά η μόνη απάντηση που πήρε ήταν: “Αφήστε το να ξεπρηστεί και ελάτε”.

Δυστυχώς το κέντρο υγείας Λιδορικίου όπου μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε το συγκεκριμένο περιστατικό και χορήγησε απλά αντιβίωση, όπως γίνεται με όλα τα έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται από τη φυλακή.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 ακόμα ένας κρατούμενος 26 ετών, ο Σώζος Μαλτέζος είχε χάσει τη ζωή του κατά τον ίδιο τρόπο από σάπιο δόντι, στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα. Αρχικά το υπουργείο δικαιοσύνης τότε ότι είχε διαψεύσει ότι ο θάνατος του προερχόταν από φλεγμονή στο δόντι, αλλά η έκθεση του ιατροδικαστή ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος του κρατούμενου προερχόταν από οδοντικό απόστημα. Στο Σώζο Μαλτέζο τότε του είχαν χορηγήσει μόνο Depon. Στο Σελίμ Ζερολαρι σήμερα μόνο αντιβίωση.

Όσοι γνωρίζουν από μέσα τις φυλακές, ξέρουν πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους συμβάντα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά δείχνουν πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικό. Φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού.

via Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων