Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑντιπληροφόρησηΦυλακές Κορυδαλλού: Πολιτική κατάθεση - "απολογία" της Πόλα Ρούπα για την βομβιστική...

Φυλακές Κορυδαλλού: Πολιτική κατάθεση – “απολογία” της Πόλα Ρούπα για την βομβιστική ενέργεια του Ε.Α. εναντίον της ΤτΕ [Παρασκευή 18/05, 09:30]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5/18, 9:30 ΠΜ
ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ :

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ”ΑΠΟΛΟΓΙΑ” ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ)

Στις 18/5/18 (Παρασκευή- 9:3 πμ) συνεχίζεται η διαδικασία του πρωτόδικου δικαστηρίου της Πόλας Ρούπα με την Πολιτική της τοποθέτηση – ”απολογία” για την βομβιστική ενέργεια της οργάνωσης εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και στο γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα. Η ενέργεια αυτή, 10 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά αυτοκίνητο, και αναλήφθηκε ως ”Κομάντο Λάμπρος Φούντας”. Αφιερώθηκε στο σύντροφο Λάμπρο Φούντα μέλος της οργάνωσης που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με μπάτσους στη Δάφνη, 4 χρόνια πριν, στις 10 Μαρτίου 2010 κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας του Επαναστατικού Αγώνα.

Η ημερομηνία αυτής της ενέργειας εμπεριείχε  έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό τόσο γιατί πραγματοποιήθηκε ακριβώς 4 χρόνια μετά την κατασταλτική επιχείρηση του κράτους εναντίον του Ε.Α., ακυρώνοντάς την στην πραγματικότητα, όσο και γιατί την ίδια ακριβώς μέρα το ελληνικό κράτος επιχείρησε για μία και τελευταία φορά να ξαναβγεί στις αγορές για  δανεισμό.
Δεν ήταν μάλιστα τυχαίο ότι η οργάνωση συνυπολόγισε και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα μία μέρα δηλαδή μετά από την βομβιστική ενέργεια, και που η έλευση αυτή σκοπό είχε την στήριξη  της τότε ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά για την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων.
Τέλος, στην δίκη εναντίον του Ε.Α, για την ίδια υπόθεση που άρχισε στις 16/10/15 και ολοκληρώ-θηκε στις 3/3/16, η Πόλα Ρούπα που βρισκόταν τότε στην παρανομία δικάστηκε ερήμην μόνο για πλημμεληματικές πράξεις σε 11 χρόνια κάθειρξη (που αφορούσαν αδικήματα όπως διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.λ.π) και όχι για τη συγκρότηση και ”διεύθυνση” τρομοκρατικής οργάνωσης και την έκρηξη στην ΤτΕ.

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Must Read