Φυλακές Κορυδαλλού: Έναρξη απεργίας πείνας του Βασίλη Φάτση

0
173

Λάβαμε 21/05/2019

Απεργία πείνας

Από σήμερα 21/5/2019 Βρίσκομαι σε απεργία πείνας διεκδικώντας την αποφυλάκιση μου η οποία έχει καθυστέρηση χωρίς κανέναν λόγο και ενώ έχω συμπλήρωση το ½ της ποινής μου όπως ορίζει ο νόμος εδώ και σχεδόν 4 μήνες (μικτά)

Ενώ έχω υπογράψει για υφ όρων απόλυση και μάλιστα καθυστερημένα με ευθύνη της Διεύθυνσης της Φυλακής Κορυδαλλού, η οποία όταν είναι να αποφυλακιστεί κάποιος ξαφνικά χάνει τα ευεργετικά ημερομίσθια των κρατουμένων και τα βρίσκει μετά από αρκετό καιρό κρατώντας μας με αυτό τον τρόπο σε ομηρεία.

Μετά από αυτήν την παράλογη καθυστέρηση έρχεται η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά με προϊστάμενο τον εισαγγελέα εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα στην οποία υπάγεται η δικαστική φυλακή Κορυδαλλού να αργεί μια τυπική διαδικασία πάνω από έναν μήνα με συνέπεια να συνεχίζεται η παράλογη ομηρεία μου, σε αντίθεση με άλλες φυλακές όπου η κρατούμενοι αποφυλακίζονται σε ελάχιστες μέρες . Εδώ είναι κρίσιμο να θυμίσω ότι το 2016 οι κρατούμενοι της φυλακής Κορυδαλλού είχαμε κινητοποιηθεί ενάντια σε αυτήν την «συνήθεια» τότε είχαμε λάβει δεσμεύσεις ότι αυτή η παράλογη κατάσταση θα διορθωθεί άμεσα, 3 χρόνια μετά βλέπουμε ότι Όχι μόνο δεν διορθώθηκε αλλά χειροτερεύει κιόλας!

Γνωρίζω καθαρά μετά τις κινητοποιήσεις ενάντια στον Νέο σωφρονιστικό όπως και σε αυτές που κάναμε για να γίνει εξεταστικό κέντρο μέσα στην φυλακή Κορυδαλλού και να συμμετάσχουμε στην διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων ώστε να περάσουμε σε σχολές και να πάρουμε τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούμαστε ότι τίποτα δεν Χαρίζετε, αλλά κατακτιέται μέσα από αγώνα.

Εάν μέχρι την Δευτέρα 27/5/2019 Δεν δικαιωθώ θα ξεκινήσω σε απεργία ΔΙΨΑΣ.

Φτάνει πια! Δεν τους χαρίζω ούτε μια ώρα παραπάνω στη φυλακή και ούτε ζητάω καμία χάρη! Η ευθύνη για ότι υποστεί η υγεία μου είναι αποκλειστικά του διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Ιωάννη Καζλιάρη και της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον επαναστάτη κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Στους Τούρκους κρατούμενους αγωνιστών πολιτικών κρατούμενων Anil Sayar και Mehmet Dogan που κινδυνεύουν με απέλαση στο φασιστικό κράτος του δικτάτορα Ερντογάν ενώ είναι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες!

Βασίλης Φάτσης,
Φυλακές Κορυδαλλού, 21/5/2019