Φυλακές Κορυδαλλού: Κινητοποίηση στις αντρικές φυλακές

0
178

Ο σημερινός υπουργός δικαιοσύνης κ. Νίκος Πρασκευόπουλος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κάποιο γενναίο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Αντίθετα, από τις προοδευτικές του κορώνες και τις δημοκρατικές του διακηρύξεις στην πραγματικότητα βαρύνεται με την απόφαση για την βιαιότερη και πιο αναίτια εισβολή των ΕΚΑΜ στο Κορυδαλλό την τελευταία δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες κρατούμενοι βασανίστηκαν και υπέστησαν αδικαιολόγητα βίαια και ταπεινωτική μεταχείριση. Βαρύνεται με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο, για την ιδιαιτέρου συμβολισμό κίνηση της επιλογής της ακροδεξιάς ιεροεξετάστριας, Ξένιας Δημητρίου, στη θέση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού δεν είμαστε και δεν σκοπεύουμε να γίνουμε αυτοί, σε βάρος των οποίων η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πουλάει το αριστερό της προσωπείο, εξαντλώντας συγχρόνως την όποια πολιτική της στα ζητήματα της δικαιοσύνης και του σωφρονισμού σε φιέστες αυτοπροβολής του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι όντας απογυμνωμένοι από τα δικαιώματα μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι σε όλα τα στάδια της κράτησης μας με την υπεροψία της δικαστικής ασυδοσίας. Ο μόνος τρόπος για να προστατευτούμε, είναι η παρέμβαση σε νομοθετικό επίπεδο. Δε ζητάμε από τον αρμόδιο υπουργό ούτε πολιτική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία, ούτε μέτρα η εφαρμογή των οποίων περιορίζεται από την τρόικα. Ζητάμε την στοιχειώδη νομοθετική παρέμβαση. Συγκεκριμένα ζητάμε την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Παρασκευόπουλου.

Ειδικότερα απαιτούμε:

1) Την άμεση επέκταση του νόμου 4322, για άλλο ένα έτος από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η πρόταση του.

2) Αναστολή έκτισης ποινής υπό περιοριστικούς όρους σε μητέρες βρεφών, νεογνών, νηπίων και παιδιών προσχολικής ηλικίας, που θα αφορά υπόδικες και καταδίκες , χωρίς περιορισμό ποινής και χωρίς εξαιρέσεις. Καμία μητέρα και κανένα παιδί στη φυλακή.

3) Νομοθετική πρόβλεψη για το ανώτατο όριο εκδίκασης υποθέσεων σε δεύτερο βαθμό (αν ο κατηγορούμενος είναι κρατούμενος) μέχρι 30 μήνες από τη προφυλάκιση. Να δοθεί ένα τέλος στο βασανισμό των αόριστων ποινών.

4) Κατάργηση του νόμου για αθροιστική έκτιση της ποινής για οποιαδήποτε μορφής βία εντός της φυλακής ή κατά τη διάρκεια της άδειας. Η αοριστία του νόμου και το εύρος των αδικημάτων που περιέχει είναι τέτοια ώστε οι κρατούμενοι θα αναγκάζονται να εκτίουν δυσανάλογες ποινές, σε σχέση με το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

5) Άμεση υπαγωγή του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ.

6) Δικαίωμα στη συζυγική σενεύρεση, για τους κρατούμενους στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χώρων.

Από σήμερα 4/7/2016 και μέχρι την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, θα παραμένουμε στα προαύλια των πτερυγών, κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης μεσημεριανής κατάκλισης. (8:30-18:30).

Οι κρατούμενοι των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού

via athens.indymedia.org