Φυλακές Κορυδαλλού: Κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία 17/05

0
182

Κάλεσμα από τις φυλακές Κορυδαλλού για την πανελλαδική απεργία 17/05

Η κυβέρνηση ύστερα από μια μακρόχρονη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης καταθέτει στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση ένα ακόμα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που ουσιαστικά πρόκειται για την παράταση του νέου μνημονίου με νέους όρους κι επιπλέον μέτρα που ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ για την περίοδο 2018 – 2021 (με την προσθήκη μέτρων 0,5 δις για το 2018).

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια σειρά δημοσιονομικών δεσμεύσεων που στόχο  έχουν την επίτευξη πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για τα επόμενα τουλάχιστο 4 χρόνια, ενώ η δέσμευση από την αντιπολίτευση για την τήρηση της συμφωνίας αποτελεί προαπαιτούμενο για τους θεσμούς.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η τεράστια μείωση του αφορολογήτου εισοδήματος (5861 ευρώ). Μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση της προέγκρισης για τις ομαδικές απολύσεις, περικοπές επιδομάτων (ανεργίας, φτώχειας, θέρμανσης, ιατρικές δαπάνες)νομοθέτηση που θα επιτρέπει τη διαδικασία fast track στη δικαστική διαδικασία απόφασης για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (lock out), ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων (Δ.Ε.Η, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ο.Λ.Θ), κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας παρακάμπτοντας την απόφαση του ΣτΕ (ανοιχτά τα καταστήματα 30 Κυριακές το χρόνο).

Από την άλλη η συγκυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει επικοινωνιακά την ακραία αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και την επίθεση που ετοιμάζει να εξαπολύσει στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα εξαγγέλλει και άλλα αντίμετρα ψίχουλα εάν και εφόσον ξεπεραστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Το νέο μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση στη βουλή πλήττει αποκλειστικά τον κόσμο της εργασίας και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα ενώ χαρακτηρίζεται από την ίδια λογική με τα προηγούμενα: Εντατικοποίηση της εργασιακής εκμετάλλευσης με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα από τη μία και από την άλλη την εξάλειψη του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Διαμορφώνει ουσιαστικά τις συνθήκες για ένα περιβάλλον που θα αποδίδει τη μέγιστη κερδοφορία για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Το δημοσιονομικό χρέος της χώρας αποτελεί εργαλείο στα χέρια των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων για να επιβάλλουν τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Οι διαχωρισμοί της εξουσίας σε όποιο πολιτικό φάσμα και αν ανήκουν, όποιες ιδεολογικές καταβολές και παραδόσεις και αν επικαλούνται πάντα θα διαχωρίζονται και θα ασκούν την εξουσία με κύριο μέλη μα τους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των διεθνών και ντόπιων αφεντικών, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της κυρίαρχης αστικής τάξης.  Πρέπει να καταλάβουμε πως η ενδοϊμπεριαλιστικοι ανταγωνισμοί στο εσωτερικό του μεγάλου κεφαλαίου δεν αφήνουν περιθώρια για πολιτικές με φιλολαϊκό πρόσημο και αριστερές ευαισθησίες. Οι πολιτικές τους, οι συμφωνίες τους και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα είναι πάντοτε εις βάρος μας και σε αυτό δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες.

Το ξεπέρασμα της κρίσης του καπιταλιστικού οικοδομήματος και η παράταση της ζωής του πιο ακραία άνισου οικονομικού συστήματος της ιστορίας προϋποθέτει την όξυνση της εκμετάλλευσης  του εργαζόμενου λαού, το βάθεμα της φτώχειας του, τη σκλήρυνση της καταστολής για όποιους αντιστέκονται.

Για εμάς τους από κάτω είναι ξεκάθαρο πως το μοναδικό πεδίο διαπραγμάτευσης είναι ο δρόμος. Πεδίο διεκδικήσεων οι κατειλημμμένοι χώροι οργάνωσης, οι μαχητικές διαδηλώσεις, οι καθολικές απεργίες, οι συγκρούσεις με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, τα πύρινα οδοφράγματα, οι εξεγερμένες και φλογισμένες φυλακές. Ποτέ δε μας χαρίστηκε τίποτα όλα κερδήθηκαν με αγώνες.

Μέσα από τα μπουντρούμια της δημοκρατίας, υψώνουμε αγωνιστική γροθιά σε όσους αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές των αφεντικών και αντιτάσσουν την αυτοοργάνωση και τη σύγκρουση.

Σε όσους αρνιούνται την ανάθεση της ζωής τους στα χέρια δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων, σε όσους αρνιούνται να σκύψουν το κεφάλι, σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται.

17 Μαΐου όλοι και όλες στους δρόμους γιατί το μόνο που γεννάει την πραγματική ελπίδα είναι οι μαζικοί ακηδεμόνευτοι συγκρουσιακοί αγώνες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε

Πρωτοβουλία αναρχικών από τις φυλακές Κορυδαλλού

via athens.indymedia.org