Φυλακές Κορυδαλλού: Ενημέρωση για την κινητοποίηση στις γυναικείες φυλακές

Την Παρασκευή 14/10 εκπρόσωπος του Υπουργείου (υπεύθυνος της νεοσύστατης θέσης για θέματα φυλακής ) επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές ύστερα από αίτημά μας.

Κατά την παραμονή του συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις από την μεριά μας ώστε να ανακατανεμηθούν οι χώροι της φυλακής και να καλυφθούν οι ανάγκες των γυναικών κρατουμένων.

Τα κύρια ζητήματα αφορούσαν την παραχώρηση του κάτω ορόφου της πτέρυγας στην οποία βρισκόμαστε ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση και την αναγκαιότητα ύπαρξης χώρου προαυλισμού μας υπό ανθρώπινες συνθήκες. Η συζήτηση κινήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης των αιτημάτων από την μεριά μας χωρίς αντίστοιχες δεσμεύσεις από την μεριά του υπουργείου.

Υπήρξε όμως αμοιβαία κατανόηση του δίκαιου των αιτημάτων μας με προφορικές υποσχέσεις για την επίλυσή τους. Έως ότου οι υποσχέσεις γίνουν πράξεις αποφασίσαμε και ξεκαθαρίσαμε ότι οι δύο κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά το μεσημεριανό κλείσιμο (12 – 3) η φυλακή παραμένει ανοιχτή και το βράδυ μέχρι της 10 αντί για 9.

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες