Φυλακές Κορυδαλλού: Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις στις γυναικείες φυλακές [17η ημέρα]

17η μέρα της κινητοποίησης

Την Πέμπτη 8/9/2016 επισκέφτηκε τις γυναικείες φύλακες κορυδαλλού επιτροπή από τον συνήγορο του πολίτη για εκτιμήσει την κατάσταση.

Στην συζήτηση που έγινε με τις κρατούμενες κατατεθήκαν τα διαχρονικά και άλυτα προβλήματα που μαστίζουν τις ελληνικές φυλακές στο σύνολο τους (έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άθλια ποιότητα και ποσότητα φαγητού κ.α), όπως και τα αιτήματα της κινητοποίησης που έχουμε ξεκινήσει από τις 28/8 για να μας παραχωρηθεί ο κάτω όροφος της πτέρυγας όπως είχε αρχικά προβλεφτεί ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση. Πολλές φορές στον όροφο μας ενώ είναι χωρητικότητας για 60 άτομα, εγκλωβιζόμαστε 120 γυναίκες. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα ο κάτω όροφος παραμένει άδειος για να ” φιλοξένει” 4 χρυσαυγίτες…

Επίσης αιτούμαστε στον όροφο που θα μας παραχωρηθεί να διαμορφωθούν θάλαμοι για τις οροθετικές συγκρατούμενες μας και να τους παρέχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάλληλη διατροφή για την υγεία τους..

Όπως μας ειπώθηκε από την επιτροπή του συνηγόρου του πολίτη , ο ρόλος τους είναι απλά γνωμοδοτικός και δεν συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων του υπουργείου. Εμείς από την μεριά μας απαιτούμε από το υπουργείο να μην κρύβεται πίσω από αναρμόδιες επιτροπές και να έρθουν εκπρόσωποι του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δίνοντας λύση στα δίκαια αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε αμετακίνητες την κινητοποίηση μας και στην αδιαφορία του υπουργείου να έρθει να μας συναντήσει, θα απαντήσουμε με κλιμάκωση της κινητοποίησης μας.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες