Φυλακές Κορυδαλλού: Ενημέρωση από την στάση

Αναδημοσιεύεται από : Κινητοποιήσεις Ελληνικών Φυλακών 2014

25/03  12:34

Σήμερα το πρωί οι πτέρυγες Α και Δ του Κορυδαλλού παρέμειναν κλειστές για δυο ώρες μετά το κανονικό άνοιγμα της φυλακής (7.30 – 9.30) προκειμένου να γίνει γενική έρευνα στα κελιά όλων των κρατουμένων. Αυτή η έρευνα προφανώς δεν είναι τυχαία και σχετίζεται σίγουρα με την κινητοποίηση των κρατουμένων απέναντι στις φυλακές νέου τύπου. Μετά από επικοινωνία με κρατούμενους από τις δυο αυτές πτέρυγες μεταφέρουμε το μήνυμα των κρατουμένων:

“Δεν μασάμε και συνεχίζουμε γερά”.

25/03 12:28

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση επόπτευσης εσωτερικών χώρων των φυλακών Κορυδαλλού. Προφανώς η αστυνομία θέλει να έχει γνώση των χώρων της φυλακής για κάθε ενδεχόμενο.

25/03 11:29 

Χθες κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού αστυνομικό ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλή πτήση πάνω από τη φυλακή ενώ αστυνομικοί έλεγχοι και εξακριβώσεις στοιχείων γινόντουσαν σε συγγενείς και φίλους κρατουμένων που είχαν έρθει για τα επισκεπτήρια. Προφανώς το υπουργείο επιλέγει να απαντήσει με κινήσεις εκφοβισμού απέναντι στις αντιδράσεις των κρατουμένων και την κινητοποίηση ενάντια στις νέες φυλακές ασφαλείας Γ τύπου. Η κινητοποίηση συνεχίζεται κανονικά παρόλα αυτά. Σε λίγο θα ακολουθήσει ενημέρωση για το ποιες φυλακές μπαίνουν από σήμερα στην κινητοποίηση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες