Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Φυλακές Κορυδαλλού: Διεκδικώντας τον κλεμμένο χρόνο των επισκεπτηρίων

Φυλακές Κορυδαλλού: Διεκδικώντας τον κλεμμένο χρόνο των επισκεπτηρίων

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Προς εισαγγελείς φυλακών κ. Σαββαιδη και κ. Σπηλιωτη
Διευθυντή φυλακών κ.Χ.Γιαννακοπουλο
Αρχιφυλακες κ. Β.Λαμπράκη και Γ.Νικολόπουλο
Κοινοποίηση προς υπουργείο δικαιοσύνης κ.Π.Δουλαμη.

Γνωρίζουμε πως ως κρατούμενοι που οι γυναίκες μας είναι στην φυλακή ή έχουμε συγγενικά πρόσωπα (μάνα, αδελφή, κόρη) στις γυναικείες φυλακές, δικαιούμαστε μια φορά την εβδομάδα ένα ελεύθερο επισκεπτήριο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό το επισκεπτήριο καθώς μοιραζόμαστε έστω κάποιες λίγες στιγμές ανθρωπιάς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Όμως ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείτε, τελικά ακυρώνει στην ουσία το δικαίωμα του επισκεπτηρίου.

Το επισκεπτήριο διαρκεί μόλις μια ώρα (συχνά και λιγότερο), ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει καν καρέκλες και τραπέζια (μόνο 2 πάγκους), οι συνθήκες είναι ασφυκτικές καθώς βρισκόμαστε 40 άτομα σε ένα χώρο που μετά βίας χωράει 20 ανθρώπους.
Για αυτό το επισκεπτήριο μας πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας και όχι σε συνθήκες αποθήκευσης ανθρώπων.

Συγκεκριμένα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Να αυξηθεί η διάρκεια του επισκεπτηρίου από 1 ώρα σε 2 ώρες. Πολλοί από εμάς δεν έχουμε άλλα επισκεπτήρια και το επισκεπτήριο με τις γυναίκες ( συζύγους ή συγγενείς ) μας είναι η μοναδική επικοινωνία.
  2. Να εφοδιαστεί ο χώρος του επισκεπτηρίου με καρέκλες και τραπέζια ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες επικοινωνίας.
  3. Να υπάρξει στο μέλλον καταλληλότερος χώρος επισκεπτηρίου με τις γυναίκες (συζύγους ή συγγενείς) που είναι κρατούμενες, όπως για παράδειγμα ο κήπος των φυλακών που μένει αναξιοποίητος (όπως συνέβαινε παλαιότερα) Μέχρι να ικανοποιηθούν τα 2 τελευταία αιτήματα μας, απαιτούμε την άμεση επίλυση του πρώτου αιτήματος σε σχέση με την αύξηση του χρόνου επισκεπτηρίου από 1 ώρα σε 2 ώρες.

Υ.Γ. Αυτό ισχύει ήδη σε μια περίπτωση κρατούμενων (και ορθώς ισχύει) , αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο να υπάρχουν κρατούμενοι 2 ταχυτήτων.

Υ.Γ 2 Την διαμαρτυρία και την διεκδίκηση μας για την πραγματοποίηση κανονικών επισεπτηριων στηρίζει και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ γυναικείων-ανδρικών ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ καθώς η στέρηση δικαιωμάτων σε κάποιους κρατούμενους είναι επίθεση σε όλους τους κρατούμενους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Το παρόν κείμενο έχει υπογραφεί από τους 40 άντρες και γυναίκες κρατούμενους/ες που πραγματοποιούν επισκεπτήρια μεταξύ τους και έχει αποσταλεί στο υπουργείο δικαιοσύνης από την προηγούμενη βδομάδα.

Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα..

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση