Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Φυλακές Κορυδαλλού: Ανακοίνωση κρατουμένων Δ’ πτέρυγας

Φυλακές Κορυδαλλού: Ανακοίνωση κρατουμένων Δ’ πτέρυγας

Οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού , αντιδρούμε στην απόφαση που πήρε το συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων την 1η Δεκεμβρίου του 2017 , εξαγγέλλοντας προειδοποιητικές απεργίες , οι οποίες περιορίζουν στο μισό τα επισκεπτήρια μας με συγγενείς και συνηγόρους . Είθισται το συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων , να εκμεταλλεύεται και να καπελώνει διαχρονικά τους αγώνες των κρατουμένων παραγκωνίζοντας τα ουσιώδη προβλήματα μας και προβάλλοντας τα δικά τους κλαδικά αιτήματα , αλλά δεν προτιθέμεθα να δεχτούμε αμαχητί τη θυσία του επισκεπτηρίου μας με συγγενείς και συνηγόρους ως μία μορφή «πίεσης” για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους (!)

Είναι ανήθικη ως κίνηση και προσκρούει σε θεμελιώδη δικαιώματα μας που δεν μπορούν να καταστούν έρμαια οποιασδήποτε κινητοποίησης του οποιουδήποτε αντιδρά. Δεν έχουν κανενός είδους ηθική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο και η απόφασή τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίστιξη με την καλώς εννοούμενη σωφρονιστική προσέγγιση και διάθεση που θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό είναι ενδεικτικό !

Γι αυτό λοιπόν , από σήμερα και για όποια μέρα οι σωφρονιστικοί θα κινητοποιούνται ,στην ουσία, εναντίον των κεκτημένων δικαιωμάτων μας , εμείς για τις μέρες αυτές , θα αφήνουμε το προαύλιο ανοιχτό από το πρωί ως τις 7:00 μ.μ , τα κελιά μας ανοιχτά κατά το μεσημέρι και θα παρατείνουμε τη βραδινή κατάκλιση κατά μία ώρα , από τις 8:00 έως τις 9:00 μ.μ και θα επεκτείνουμε την κλιμάκωση , όσο και αυτοι συνεχίζουν την απεργία τους.

Επίσης , εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κοινωνικούς αγωνιστές , Νίκο μαζιώτη και Πόλα Ρούπα , που έχουν κατέλθει σε απεργία πείνας από τις αρχές Νοεμβρίου.

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο εκτρωματικό σωφρονιστικό κώδικα!

Μέλη επιτροπής αγώνα ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα της Δ πτέρυγας.

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1)ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (8-6-18) ΚΑΙ 2) ΠΟΛΙΤΙΚΙΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ(18-5-2018)

Λάβαμε 21/08/2018 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ …

Αφήστε μια απάντηση