Φυλακές Κορυδαλλού: Αλληλεγγύη στους κρατούμενους για διεκδίκηση δίωρου επισκεπτηρίου

0
191

Τα επισκεπτήρια των κρατουμένων είναι μια γέφυρα επικοινωνίας για εμάς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η υπενθύμιση ότι δεν είμαστε μονοί μας ξεχασμένοι μέσα στα κελιά.

Όμως ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα επισκεπτήρια, αντί να μας προσφέρει έστω κάποιες λιγοστές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ουσιαστικά μας υπενθυμίζει ότι φυλακή δεν σημαίνει μόνο στέρηση ελευθερίας, αλλά και στέρηση επικοινωνίας.

Βρώμικα τζάμια που μας χωρίζουν, χαλασμένα τηλεφωνά που δεν μπορούμε να μιλήσουμε, στρίμωγμα ανθρώπων, ασφυκτικό ωράριο.

Ιδιαίτερα οι κρατούμενοι που έχουν συγγενικά τους πρόσωπα στις γυναικείες φυλακές βγάζουν διπλή φυλακή. Το μοναδικό κυριακάτικο επισκεπτήριο που έχουν διαρκεί λιγότερο από μια ώρα με μια βιασύνη που δεν προλαβαίνεις ούτε να καν να πεις τα βασικά.

Ήδη οι κρατούμενοι /ες που κάνουν τα κυριακάτικα επισκεπτήρια με την συμπαράσταση της ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ που βρίσκεται δίπλα στους κρατούμενους μακριά από διχαστικές λογικές και προνομιακές μεταχειρίσεις, έχουν απαιτήσει να αυξηθεί το επισκεπτήριο από μια σε δυο ώρες και να βελτιωθούν οι συνθήκες του για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ. Να επισημάνουμε εδώ πως η αρχιφύλακας των γυναίκειων φυλάκων Κωνσταντίνα Κατή, ήδη γνωστή για τις προβοκατόρικες πρακτικές της ενάντια στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, με πρόσχημα οτι λείπει ο εισαγγελέας δεν έδωσε τον αριθμό πρωτοκόλλου του κειμένου διαμαρτυρίας για το επισκεπτήριο. Φυσικά ο αριθμός βρέθηκε μετά την αποφασιστικότητα των κρατουμένων και είναι ο 7601/06-02/18.

Η άρνηση ικανοποίησης του αυτονοήτου αιτήματος για ανθρώπινα επισκεπτήρια θα αποτελέσει μια συγκρουσιακή συνθήκη εις βάρος των κρατουμένων που δεν θα μείνει αναπάντητη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ  ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.

ΠΤΕΡΥΓΕΣ  Δ και Α ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

via athens.indymedia.org