Φυλακές Δομοκού: Νέα ανακοίνωση των κρατουμένων της πτέρυγας Ε1 (τύπου Γ)

Οι κρατούμενοι της Ε1 ειδικής πτέρυγας (Γ τύπου) των φυλακών Δομοκού, σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο, μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε νεότερο κείμενό τους, με το οποίο γνωστοποιούν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους και τη δέσμευσή τους για συνέχιση του αγώνα, μετά από την έγγραφη απάντηση που έλαβαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανακοίνωση των κρατουμένων στην Ε1 πτέρυγα Γ τύπου των φυλακών Δομοκού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έστειλε ως απάντηση στο σημερινό κείμενό μας και στην κινητοποίηση των κρατουμένων σε πολλές φυλακές της χώρας ένα έγγραφο με το οποίο δεσμεύεται απέναντί μας:

α) Να προχωρήσει σε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους υπεύθυνους για το θάνατο του συγκρατούμενου Μέξα Αλκιβιάδη.

β) Να προχωρήσει ταχύτατα στην πρόσληψη δύο γιατρών στις φυλακές Δομοκού.

Παρότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους προκαταρκτικές εξετάσεις, που συνήθως βγάζουν λάδι τους υπεύθυνους κρατικούς υπαλλήλους, ωστόσο, μπροστά στη δέσμευση του υπουργού για την άμεση πρόσληψη δύο γιατρών, σε συνεννόηση και με τις άλλες πτέρυγες της φυλακής αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σταθερά τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και για όλα τα δίκαια αιτήματα των φυλακισμένων.

Ολοι οι κρατούμενοι της πτέρυγας Ε1

Βαρελάς Βασίλειος
Γουρνάς Κώστας
Ελτσιμπάχ Μοχάμεντ
Κουφοντίνας Δημήτρης
Μαζιώτης Νίκος
Μακαδασίδης Αλέξανδρος
Μελέτης Αλέξανδρος
Μελέτης Κωνσταντίνος
Μερκούρι Ραμαντάν
Ναξάκης Γιάννης
Σοφιανίδης Γεώργιος

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015

via ΚΟΝΤΡΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες