Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει γιατρός!

άρνηση των κρατούμενων να μπουν στα κελιά τους/αποχή συσσιτίου

Στις 4 τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη 3 Φλεβάρη, στη Δ2 πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, ο 52χρονος κρατούμενος Αλκιβιάδης Μέξης πέθανε αβοήθητος στο κελί του. Από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ζητούσε γιατρό, αλλά γιατρός δεν τον επισκέφθηκε! Πέθανε αβοήθητος, σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Πριν από δύο μήνες, στην ίδια πτέρυγα, πέθανε αβοήθητος ο 58χρονος κρατούμενος Εμμανουήλ Γαλάνης.

Πριν μερικούς μήνες, στις 19 Νοέμβρη του 2014, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, παρουσία του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Α. Τσαγκρή, αποκαλύφθηκε από βουλευτές  ότι στο Δομοκό, φυλακή καινούργια, αφού φτιάχτηκε το 2007, όχι μόνο δεν υπάρχει νερό που να επαρκεί για τις ανάγκες των κρατούμενων, αλλά δεν υπάρχει γιατρός που να επιλαμβάνεται στοιχειωδώς των προβλημάτων υγείας των κρατούμενων.

Ξέρετε τι απάντησε ο Αθανασίου σ’ αυτές τις αποκαλύψεις; Οτι πήγε σε πολλές φυλακές και «ουδείς μου παραπονέθηκε για το φαγητό ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!

Οι κρατούμενοι συνέχισαν να πεθαίνουν αβοήθητοι, χωρίς στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη και ο Αθανασίου έφτιαξε στο Δομοκό τις δυο πρώτες πτέρυγες Γ’ τύπου, στις οποίες μεταφέρθηκαν πολιτικοί κρατούμενοι και μερικοί ποινικοί.

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι κρατούμενοι στο Δομοκό ξεσηκώθηκαν. Πριν από λίγη ώρα, οι κρατούμενοι της Δ2 πτέρυγας και οι κρατούμενοι της Γ’ τύπου πτέρυγας Ε1 (σ’ αυτή κρατούνται και οι πολιτικοί κρατούμενοι Δ. Κουφοντίνας, Ν. Μαζιώτης και Κ. Γουρνάς) δήλωσαν ότι δεν μπαίνουν στα κελιά, αν δεν υπάρξει δέσμευση από το υπουργείο ότι θα υπάρχει ιατρική περίθαλψη των κρατούμενων σε 24ωρη βάση.

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015

via ΚΟΝΤΡΑ

Και αποχή συσσιτίου από τους κρατούμενους

Οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού αποφάσισαν και αποχή συσσιτίου, πέρα από την άρνησή τους να μπουν στα κελιά.

Καταβάλλονται προσπάθειες επικοινωνίας και συντονισμού με κρατούμενους άλλων φυλακών, ώστε να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

via ΚΟΝΤΡΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες