Φυλακές Δομοκού: Κινητοποίηση κρατουμένων

Εμείς οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Δομοκού εκτιμώντας τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη βελτίωση του “Ποινικού Κώδικα” και του “Κώδικα Ποινικής Δικονομίας” και συναινούσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις υποδείξεις των Ευρωπαϊκών θεσμών.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

1) Να ζητήσουμε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να ενεργήσει άμεσα προς της προκηρυξεως εθνικών εκλογών να ψηφιστεί το κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο τροποποιήσεις των διατάξεων του ποινικού κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

2) Ενώ ηδη έχει παρέλθει ο χρόνος διαβούλευσης τριών μηνών και έχει ωριμάσει ο χρόνος θέσπισης των νέων νόμων που ήδη έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα είναι άνετια η αναβολής της ψήφισης τους.

3) Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση ψήφισης των παραπάνω νόμων και για τις αυθαιρεσίες των εισαγγελικών αρχών που κρινομεθα και καταδικαζομεθα με ενδείξεις ενώ το 40% των καταδικασμένων είναι κρατούμενοι με πολυετείς καθείρξεις και ισόβιες ποινές, ενώ αν δικαζόταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν τώρα “ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ”.

ΚΥΡΥΣΣΟΥΜΕ

Από σήμερα μέχρι την ψήφιση τους αποχή από το συσσίτιο και αποχή εργασίας εξαιρουμένων των ασθενών κρατουμένων και των υπερηλίκων. Λειτουργία μόνο της καντίνας για τα προσωπικά μας είδη.

Για μία εβδομάδα το μεσημέρι η φυλακή θα μένει ανοιχτή και το βράδυ η φυλακή δεν θα Κλείνει στην ώρα της αλλά 2 ώρες αργότερα.
Θα αποφασίσουμε στη συνέχεια τα πρακτέα.

Αναμένουμε από όλους τους συγκρατούμενούς μας όλης της χώρας να είναι δίπλα μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

28/5/2019
Οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Δομοκου.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν 350 κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β, Γ, Δ και Ε Δομοκού.

via Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων

Φυλακές Δομοκού: Κινητοποίηση κρατουμένων

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες