Εξεγερμένη Χιλή – Από την ελλάδα ως την χιλή, να υπερασπιστούμε τα εδάφη του αγώνα

Από την ελλάδα ως την χιλή, να υπερασπιστούμε τα εδάφη του αγώνα.

Λάβαμε 24/11/2019

Από την ελλάδα ως την χιλή, να υπερασπιστούμε τα εδάφη του αγώνα

Στις 14 Οκτωβρίου, με αφορμή την παράλογη αύξηση του αντιτίμου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου βγαίνουν στους δρόμους του Σαντιάγκο, πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της Χιλής διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο επώδυνο για τον μέσο Χιλιανό μέτρο.

Ωστόσο, εάν και η παραπάνω κίνηση δεν αποτελεί πταίσμα, οι μπάτσοι προχωρούν σε ακραίες και βίαιες κατασταλτικές κινήσεις με σκοπό την άμεση τρομοκράτηση και απώθηση των επαναστατημένων μαθητικών ομάδων.

Το παραπάνω γεγονός σε συνδιασμό με την πυρπόληση διαδηλωτών, από τις αστυνομικές δυνάμεις, στις 18 Οκτωβρίου, σε κεντρικό σταθμό της χώρας, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη μια γενεικευμένης εξέγερσης.

Μια εξέγερση η οποία όλο και πλησίαζε το τελευταίο διάστημα λόγω των φανερών ακροδεξιών διαθέσεων, της παρούσας κυβέρνησης. Οι οποίες προωθούν συνθήκες εξαθλίωσης τόσο οικονομικά, με την μείωση του ήδη χαμηλού μισθού, όσο και κοινωνικά, δια μέσω της άσκησης ωμής βίας ενάντια στον αντιφρονούντα πληθυσμό.

Έτσι, αντιλαμβανόμενος την πρώτη ένδειξη μαζικής λαϊκής αντίστασης, ο ακροδεξιός νοτιοαμερικανός πρόεδρος, Σεμπάστιαν Πινιέρα, κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαγορεύοντας την κυκλοφορία και δίνοντας παράλληλα ένταλμα στον στρατό για εισβολή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο σημειώθηκαν, και συνεχίζουν να σημειώνονται με ακάθεκτους ρυθμούς, δεκάδες δολοφονίες και βιασμοί, οφειλόμενοι στην ένστολη βία, όπως και χιλιάδες συλλήψεις διαδηλωτών.

Όλα αυτα, ΠΡΕΠΕΙ να μας εξαγριώσουν εφόσον γνωρίζουμε ότι ενορχηστρωτής των προκλητικών φασιστικών στρατηγικών, είναι ο σημερινός αρχηγός εθνικής άμυνας, συγγενής ενός πρώην μέλους της μυστικής Χιλιανικής αστυνομίας, κατά την δικτατορία του Πινοσέτ.

Στην εξέγερση αυτή, ενάντια στις ανισότητες του νεοφιλελευθερισμού, το ανυπότακτο αντιεξουσιαστικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων. Ο ιστορικός αυτός συντονισμός, μέσω της συνεχούς δραστηριοποίησης του, συνέβαλε καθοριστικά στην πολιτική και κοινωνική σκηνή της χώρας, στο παρελθόν, καθιερώνοντας την ημέρα της Κυριακής ως εργατική αργία και σαμποτάροντας μαζί με τον υπόλοιπο εξεγερμένο λαό την χούντα.

Οι σύγχρονες κοινωνικές επαναστάσεις είναι πραγματικότητα, ενάντια σε έναν κόσμο «κανονικότητας» και καταπίεσης. Νίκη στους συντρόφους στη Χιλή.

– ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ –

– ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΧΙΛΗ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ –

Αντιφασιστική/Αντιεξουσιαστική Ομάδα Μαθητ_ Ελευσίνας

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της Εντάξει Πληροφορίες