Εξάρχεια: Ανακατάληψη της Gare – Αποτυχημένη απόπειρα επέμβασης από ΟΠΚΕ

0
200

17:38 Σήμερα Τετάρτη 14 Μάρτη στις 5μμ, δυο μέρες μετά τη νέα αστυνομική εισβολή σε τρεις καταλήψεις, η GARE βρίσκεται πάλι στα χέρια του κινήματος. Ένα σώμα αλληλέγγυων συντρόφων ανακατέλαβε το κτήριο. Η GARE είναι και θα παραμείνει έδαφος κοινωνικής αντίστασης και αυτοοργάνωσης.

Λίγες ώρες νωρίτερα αντιμετωπίστηκε νέα εμπρηστική φασιστική απόπειρα στην Κατάληψη Παναιτωλίου, της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου, όπου ανήκει και η Κατάληψη Ματρόζου 45 που είναι μια από τις τρεις καταλήψεις που δέχτηκαν την τελευταία αστυνομική εισβολή και αντέταξε σθεναρή αντίσταση. Παρενθετικά, κατά τη διάρκεια του σαρανταοκτάωρου που έξω από την GARE είχαν στρατοπεδεύσει ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, γράφτηκε με σπρέϊ ένας φασιστικός στόχος και ένα φασιστο-χουλιγκανίστικο σύνθημα υπέρ της αστυνομίας. Η συνεργασία συριζα και φασιστών είναι παραπάνω από προφανής.

Η GARE θα είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στην αντίστασή μας.

Στις 6μμ θα επαναλειτουργήσει η Συλλογική Δομή Δημόσιου Λουτρού και Πλυντηρίου.

Θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις.

Κατάληψη GARE

********

17:50 Στις 5:30 δυο τζιπ ΟΠΚΕ σταμάτησαν στη γωνία Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων και οι μπάτσοι ξεκίνησαν να αρματώνονται. Μόλις κατάλαβαν ότι η GARE περιφρουρείται από πλήθος αγωνιστών , αποχώρησαν.
Είμαστε σε επιφυλακή.

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Κατάληψη τώρα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Κατάληψη GARE

via athens.indymedia.org