Εξάρχεια: Πορεία – Καμία σιωπή – ανοχή – συναίνεση

0
242

ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ – ΑΝΟΧΗ – ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,

ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

Τα περιστατικά βιασμών στα Εξάρχεια, που μας γεμίζουν οργή, έρχονται ως συνέχεια αμέτρητων άλλων περιστατικών αντικοινωνικής βίας, ορίζοντας τα χαρακτηριστικά της συνολικής κοινωνικής συνθήκης στην περιοχή: Την απόλυτη εξουσιαστική επιβολή στο δημόσιο χώρο του “ισχυρού πάνω στον αδύναμο” με βάση την καθεστωτική ιεραρχία.

Αυτή η συνθήκη έχει επιβληθεί από τις ναρκομαφίες και πλήθος συμμοριών που εκμεταλλεύονται την απουσία σταθερής αστυνόμευσης στην περιοχή -αποτέλεσμα μιας ιστορίας κοινωνικών και ταξικών συγκρούσεων. Γιγαντώνεται καθημερινά υπό την εποπτεία του κράτους, το οποίο τη διαμορφώνει και την αξιοποιεί στοχεύοντας στην οριστική αλλοίωση των κοινωνικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων. Αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του για τη συντριπτική κατασταλτική επέμβαση στην περιοχή, τον ολοκληρωτικό κρατικό έλεγχο του κέντρου της πόλης και την απρόσκοπτη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Καμία μόνη της – κανένας μόνος του απέναντι στην εξουσιαστική βαρβαρότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ,

ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο κόσμος του αγώνα, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης οφείλει να υπερασπιστεί τις αξίες του, να δώσει αυτή τη μάχη και να νικήσει

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην πλατεία Εξαρχείων, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΗ, 6 μμ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ από την πλατεία Εξαρχείων, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ, 6 μμ

συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

via athens.indymedia.org