Εξάρχεια: Ενημέρωση από τη Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης

στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Λάβαμε 13/06/2020

Ενημέρωση από τη Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε η Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου με τη συμμετοχή δεκάδων αλληλέγγυων. Τόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, όσο και μετά το τέλος αυτής πραγματοποιήθηκε μαζικό μοίρασμα κειμένων στην περιοχή, πετάχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν αφίσες για την πορεία της Πέμπτη στις 18 Ιουνίου από το Μοναστηράκι στις 18:30.

“Το μεγαλύτερο ψέμα της περιόδου αυτής είναι πως απέναντι σε αυτήν την πανδημία είμαστε όλοι ίσοι. Κανείς φτωχός δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες αντιμετώπισης του κινδύνου του covid 19 με έναν πλούσιο. Είναι τελικά αυτός, ο φτωχός, που, αν δεν είναι φυλακισμένος ή κρατούμενη μετανάστρια, θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να δουλεύουν σε συνθήκες μεσαιωνικής γαλέρας ή έμεινε άνεργος. Είναι τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα αυτά που παγκοσμίως χτυπήθηκαν περισσότερο όπως δείχνουν οι χιλιάδες νεκροί του βιομηχανικού ιταλικού βορρά, οι ομαδικοί τάφοι των φτωχών στις ΗΠΑ και η εξάπλωση του ιού στους γκετοποιημένους αφροαμερικανούς, οι πληβείοι στη Λατινική Αμερική που έβαζαν τους νεκρούς σε χαρτόκουτα ή έκαιγαν τα πτώματα των συγγενών τους στο δρόμο.

Στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης η προϋπάρχουσα ανυπαρξία υγειονομικών μέτρων, αλλά κυρίως η άρνηση του κράτους να ληφθούν μέτρα προστασίας των κρατούμενων αποτέλεσε δείγμα της φασιστικής αντίληψης της κυβερνητικής πολιτικής για την μηδαμινή αξία της ανθρώπινης ζωής.”

Καμία πειθαρχική δίωξη στις εξεγερμένες κρατούμενες της Θήβας

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης – Καμιά πειθαρχική φυλακή στον Δομοκό ούτε πουθενά

Από τις ΗΠΑ ως την Ελλάδα αλληλεγγύη στους αόρατους αυτού του κόσμου

Διαδήλωση: Πέμπτη 18 Ιουνίου – Μοναστηράκι 18:30

Ανοιχτή συνέλευση για την διοργάνωση πορείας αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Εξάρχεια: Ενημέρωση από τη Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης Εξάρχεια: Ενημέρωση από τη Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης

Εξάρχεια: Ενημέρωση από τη Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες