Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Εξάρχεια: Εκκένωση της κατάληψης μεταναστών της Αραχώβης

Εξάρχεια: Εκκένωση της κατάληψης μεταναστών της Αραχώβης

Λάβαμε ανώνυμα 13/06/2018, 12:09

Μόλις έγινε εκκένωση της κατάληψης μεταναστών της Αραχώβης

περίπου 40 άτομα με κουκούλες και παλούκια τα οποία ξεκίνησαν απο την τζαβέλλα, έφτασαν στο κτήριο, μπήκαν μέσα και το εκκένωσαν.
είδαμε μετανάστες χτυπημένους στο κεφάλι με αίματα. κάποιοι ήταν ξυπόλυτοι.

τους βγάλαν όλους εξω, τους περικύκλωσαν και τους πήγαν καροτσάκι μέχρι τη Στουρνάρη

***********

Από athens.indymedia.org

07:46 Αυτη τη στιγμη, 6 ατομα εκκενωνουν την καταληψη αραχωβης. ειναι οι ιδιοι που προσπαθησαν να την εκκενωσουν χθες (με αλλους 40) αλλα δε τα καταφεραν γιατι ο κοσμος αντεδρασε. επιστρεφουν τωρα, με ματσο συμπεριφορα και τραμπουκικους ορους, και διωχνουν 40 μεταναστες στο δρομο.

χρειαζεται κοσμος τωρα

*************

Από athens.indymedia.org 09:00

Σχετικά με την επίθεση- εκκένωση και την ανακατάληψη της κατάληψης μεταναστών στην Αραχώβης 44.

Χθες το βράδυ περίπου στις 9μμ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά εισέβαλλε στην κατάληψη μεταναστών στην Αραχώβης 44 (γνωστή και ως ‘single men squat’) και με βίαιο τρόπο εκδίωξε τα άτομα που υπήρχαν μέσα.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους διαμένοντες, χωρίς καν να προλάβουν να πάρουν τα πράγματα τους, οδηγήθηκαν εκτός κτηρίου, υπό την απειλή αναβαθμισμένων μέσων καταστολής, ενώ ένα άτομο δέχτηκε σωματική επίθεση.

Τα άτομα που πραγματοποίησαν την εκκένωση περικύκλωσαν και ‘συνόδεψαν’ τον κόσμο απ’ την κατάληψη μέχρι και την Στουρνάρη όπου οι πρώτοι έφυγαν από τα στενά αφήνοντας τους μετανάστες.

Ταυτόχρονα, κόσμος ο οποίος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε αποφάσισε να παρέμβει και να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία. Αυθόρμητα, μαζί με τους μετανάστες που είχαν παραμείνει, σπάστηκε το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί, και οι ίδιοι οι κάτοικοι τοποθέτησαν εκ νέου δικό τους.

Αφού αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος του παρευρισκόμενου κόσμου, οι ενορχηστρωτές της εκκένωσης εισέβαλαν εκ νέου στην κατάληψη, έχοντας μάλιστα μαζί τους μετανάστες της αρεσκείας τους, οι οποίοι και θα αποτελούσαν τους νέους κατοίκους της Αραχώβης 44.

Κόσμος ξαναμαζεύτηκε άμεσα στο σημείο.

Στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το ποιο είναι αυτό το σώμα το οποίο εμπόδιζε την είσοδο στην κατάληψη, οι ίδιοι απαντούσαν πως θα τοποθετηθούν με κείμενο. Η δικαιολογία τους μάλιστα για το για ποιόν λόγο εκκενώνεται το κτήριο ήταν ότι στην συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχουν τζιχαντιστές, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αναπαράγοντας τη μιντιακή, συστημική, προπαγάνδα.

Εν τέλει ο συγκεντρωμένος κόσμος αντέδρασε ανάλογα στον αποκλεισμό της κατάληψης, σπάζοντας την πόρτα και ανακαταλαμβάνοντας το κτήριο. Μετά από έντονη λογομαχία στον δρόμο τελικά οι εισβολείς αποχώρησαν και οι υπόλοιποι κάτοικοι επέστρεψαν στο κτήριο της Αραχώβης όπου μας επικοινώνησαν πως έλλειπαν κάποια από τα πράγματά τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνέλευση μεταξύ κατοίκων και του κόσμου που πλαισίωσε την ανακατάληψη.

Τα ξημερώματα της 13/6/2018 και μόλις ο τελευταίος κόσμος είχε αποχωρήσει αφήνοντας τους διαμένοντες στο κτήριο τους, επιχειρήθηκε εκ νέου, τρίτη εισβολή, αυτή τη φορά με ακάλυπτα πρόσωπα ωστόσο ορισμένα από τα έξι άτομα κρατούσαν παλούκια και φορούσαν γάντια πάλης.  Οι διαμένοντες κατευθύνθηκαν προς το πολυτεχνείο.

Σε λεκτική αντιπαράθεση του κόσμου που αντανακλαστικά συγκεντρώθηκε, όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα γεγονότα του βραδιού, αλλα μάλιστα μας είπαν ότι οι ‘δική τους’ ομάδα πράττει στο όνομα της αναρχίας.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν μέσα στο κτήριο ενώ οι διαμένοντες και ο λοιπός κόσμος μένουν σταθερά έξω ακριβώς από την Αραχώβης 44 ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές ηγεμονισμού και επεκτατικότητας που σκοπό έχουν να εδραιώσουν την κυριαρχία συγκεκριμένων ομάδων μέσα στο α/α κίνημα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13/6/2018 20.00 μμ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ)

Αναρχικές- οί

***************************

 

Από athens.indymedia.org 09:22

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΝΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44

(το κείμενο γράφτηκε χθες το βράδυ μετά την ανακατάληψη και πριν τα σημερινά γεγονότα)

Στις 12/06/2018, η κατάληψη “single men” (Αραχώβης 44) δέχθηκε επίθεση από  ομάδα αναρχικών που με χρήση αναβαθμισμένων μέσων καταστολής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τα άτομα που έμεναν εκεί.

Στις 9 το βράδυ οι άνθρωποι διώχτηκαν από το κτίριο αφού πρώτα είχαν ξυλοκοπηθεί και δεχτεί προσβολές.

Αυτό το γκρουπ έχει προσπαθήσει πολλές φορές σε διάστημα 3 μηνών να εκκενώσει το κτίριο λέγοντας ότι έχει πολλά προβλήματα όπως σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση ναρκωτικών, και ληστείες από κατοίκους των Εξαρχείων από τους πρόσφυγες που μένουν στην κατάληψη αυτή.

Από την πλευρά μας οι διαμένοντες το αντιμετωπίσαμε συλλογικά και με τη δική τους βοήθεια. Τα άτομα είχαν μια λίστα με ονόματα κα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη λίστα διώχτηκαν από το κτίριο.

Έκτοτε, το κτίριο δεν αντιμετώπισε παρόμοιο ζήτημα .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 12ης Ιουνίου η ομάδα αυτή κατέστρεψε έπιπλα, προσέβαλλε και απείλησε τους ανθρώπους στους οποίους φέρθηκε σα να είναι σκλάβοι με την απειλή αναβαθμισμένων όπλων καταστολής, τους οποίους τελικά πέταξε έξω από το κτίριο χωρίς να τους επιτρέψει να πάρουν βασικά αναγκαία ήδη και προσωπικά αντικείμενα.

Έπειτα μια άλλη ομάδα αναρχικών που πληροφορήθηκε το συμβάν ήρθε προς υποστήριξη μας και είδαν όλους τους διαμένοντες να βρίσκονται εκτός του κτηρίου της κατάληψης.

Η ιδέα πίσω απ΄ όλα αυτά είναι να διώξουν τους άντρες που ζουν στη κατάληψη για να φέρουν οικογένειες Κούρδων οι οποίες θεωρούν ότι το γκρουπ αυτό τους υποστηρίζει, και αυτό είναι πεποίθηση όλων των ανθρώπων σε αυτή την κατάληψη.

Τελικά ξανανοίξαμε την κατάληψη και οι περισσότεροι άντρες επέστρεψαν, ωστόσο, όλοι φοβόμαστε για το τι θα συμβεί μετά.

Γυρνώντας στην κατάληψη (οι άντρες) κατάλαβαν ότι κάποια από τα υπάρχοντα τους είχαν κλαπεί:

14 κινητά τηλέφωνα

5 διαβατήρια

έγγραφα που νομιμοποιούν την παραμονή τους στη χώρα

700 ευρώ τα οποία προορίζονταν για ιατρικά έξοδα διαμένοντος

1 φορητός υπολογιστής

Ανησυχούμε ότι θα επιστρέψουν.

 

 

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση