Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Για τον Ποινικό Κώδικα

Λάβαμε 04/02/2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Μετα απο τόσους μήνες σιωπής ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απο τους υπεύθυνους του υπουργείου μια απάντηση ξεκάθαρη σχετικά με τον νέο σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα.

Η ομίχλη ψεμάτων που κατασκευάζουν οι δημοσιογράφοι κατα παραγγελία των αφεντικών τους και πολιτικών κομμάτων δεν κρύβει τα πραγματικά προβλήματα των φυλακών.

Μεμονωμένα περιστατικά βίας πάντα υπήρχαν στις φυλακές αλλά η πραγματική βία είναι η αδικία των νόμων, οι κατασκευασμένες κατηγορίες απο τους μπάτσους, η εκδικητικότητα των δικαστών που γεμίζουν τις φυλακές με ανθρώπους χωρίς ελπίδα.

Όταν οι κρατούμενοι φορτώνονται με αιώνες φυλακής , οταν η έκτιση αναστολής ισοδυναμεί με θανατική ποινή , οταν η άδεια θεωρείται προνόμιο , τότε η ζωή στις φυλακές γίνεται μια στατιστική θανάτου.

Η μόνη λύση είναι να αλλάξει ο απαρχαιωμένος ποινικός κώδικας και να δοθεί μια ελπίδα στους χιλιάδες κρατούμενους που ζουν ξεχασμένοι μέσα στα τείχη της φυλακής.

Για όλους αυτούς τους λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας επισκεφθεί αντιπροσωπεία του υπουργείου και να μας ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο ποινικό κώδικα.

Μέχρι τότε κλιμακώνουμε την κινητοποίηση μας και παραμένουμε διαμαρτυρόμενοι στα προαύλια μέχρι τις 19:00 και από την Πέμπτη αν δεν έρθει κάποιος υπεύθυνος ΤΟΤΕ θα κλιμακώσουμε και άλλο την διαμαρτυρία μας

Θα ακολουθήσουν κι άλλες φυλακές

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΏΝΑ ΦΥΛΑΚΏΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες