Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Ενωμένοι πιο δυνατοί

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Ενωμένοι πιο δυνατοί

Απαραίτητη σημείωση

Το κείμενο αυτό γράφτηκε χθες 23 Φεβρουάριου πριν την σημερινή απαγωγή από τα ΕΚΑΜ του συγκρατουμένου απεργού πείνας Κ. Γιαγτζογλου. Μια απαγωγή που από την μια επιβεβαιώνει όλα αυτά που γράφουμε παρακάτω, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει πως όταν λεμέ ότι τίποτα από εδώ και πέρα δεν θα μείνει αναπάντητο ισχύει δυο φορές. Η σημερινή μέρα ήταν μια μεγάλη νίκη των κρατουμένων που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, βραχυκύκλωσαν την φυλακή για πέντε ώρες και ενωμένοι ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ τα αυτονόητα.

Η απεργία πείνας κάθε συγκρατούμενου μας είναι απαραβίαστο δικαίωμα και κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα προς όλους.

καμία οπισθοχώρηση

Μέχρι το τέλος μέχρι την νίκη

 

Από τα τέλη Οκτωβρίου του 2017 , ξεκίνησε η πανελλαδική κινητοποίηση των κρατούμενων στις φυλακές ενάντια στις φασιστικές διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Από την πρώτη στιγμή συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών  η οποία αποτελείται από κρατούμενους από όλες τις πτέρυγες και όλες τις εθνικότητες.
Σε αυτή την Επιτροπή και γενικότερα στον αγώνα των κρατούμενων δεν υπάρχουν έλληνες,  αλβανοί,  γεωργιανοί , άραβες αλλά φυλακισμένοι ενωμένοι που διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά και είναι συλλογικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συζήτηση με εκπρόσωπο του υπουργείου δικαιοσύνης στις 2 Νοεμβρίου 2017 , όταν ζητήθηκε από την επιτροπή να διακόψει την κινητοποίηση ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα του αγώνα σε πιο «ήπιο κλίμα» . Η απάντηση ήταν συγκεκριμένη, η Επιτροπή δεν αποφασίζει για την εξέλιξη του αγώνα,  ΑΛΛΑ αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας των κρατούμενων.

Με λίγα λόγια ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι αν υπήρχε η δυνατότητα θα θέλαμε αυτή η κουβέντα να μην γίνονταν σε ένα γραφείο της φυλακής αλλά μέσα στην φυλακή με παρόντες ΟΛΟΥΣ τους κρατούμενους.

Άρα η Επιτροπή αγώνα δεν είναι τα 5, 10, ή 15 άτομα που εμφανίζονται μπροστά στους εκπροσώπους,  αλλά οι χιλιάδες κρατούμενοι που υπέγραψαν και στηρίζουν τα αιτήματα της κινητοποίησης. Και φυσικά η συλλογική απάντηση στο αίτημα του υπουργείου να σταματήσει η κινητοποίηση ήταν ένα δυνατό και ξεκάθαρο ΟΧΙ.

Στην διάρκεια αυτών των μηνών η κινητοποίηση κατάφερε αρκετά πράγματα.

Ανάγκασε το υπουργείο να επισκεφθεί τρεις φορές τις φυλακές και να υποχωρήσει σε κάποια αιτήματα μας, εξαπλώθηκε σε πολλές φυλακές  (9 φυλακές συμμετέχουν μέχρι σήμερα)  , δημιουργώντας νέες επιτροπές αγώνα στήριξε παράλληλα συλλογικούς αγώνες  (όπως την διεύρυνση του επισκεπτηρίου ανδρών- γυναικών), διαμαρτυρήθηκε για τον θάνατο του 26χρονου συγκρατούμενου μας στην Λάρισα,  ακούστηκε η φωνή των κρατούμενων έξω από τα τείχη  (σε ραδιόφωνα,  εφημερίδες , εκδηλώσεις,  ιντερνετικά μπλογκ κ.ο) , καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον Κορυδαλλό,  δημιουργήθηκε επιτροπή στήριξης από δικηγόρους και πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου , απελευθερώθηκε ο φυλακισμένος χρόνος κρατώντας ανοιχτά προαύλια και κελιά και καταφέραμε να μπλοκάρουμε την επέλαση του νέου σωφρονιστικού κώδικα θέτοντας τους δικούς μας όρους στην επαναδιαπραγμάτευση της ζωής μας.

Το κυριότερο όμως είναι ότι μάθαμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση γιατί ο αγώνας μας είναι ΔΙΚΑΙΟΣ.

Όμως η αγωνιστικότητα , η συνέπεια,  η αποφασιστικότητα και η αλληλεγγύη που δείξαμε όλους αυτούς τους μήνες,  φαίνεται ενόχλησε κάποιους.Ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος λάσπης τόσο ενάντια στην κινητοποίηση συνολικά,  όσο και σε μέλη της επιτροπής ατομικά
Δεν φτάνει που εκτίουμε ποινές που φτάνουν για δύο ζωές,  μας φορτώνουν και κάθε απίθανη κατηγορία που φαντάζονται οι μπάτσοι χωρίς το παραμικρό στοιχείο.

Ενορχηστρωτές όλης αυτής της συκοφαντικής επίθεσης με ψέματα και ανακρίβειες είναι φυσικά η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι.

Πριν λίγες εβδομάδες οργανώθηκε μια αστραπιαία αστυνομική επιχείρηση στην πτέρυγα Α των φυλακών Κορυδαλλού και τα ΕΚΑΜ απήγαγαν απ’ το κελί του συγκρατούμενο μας με πρόσχημα «ανώνυμη καταγγελία» για όπλα, χειροβομβίδες και απόδραση.
Στην συνέχεια το ψέμα αυτό διευρύνθηκε αφού όπως διέρρευσαν οι αστυνομικές αρχές «μπορεί να μην βρέθηκαν τα όπλα και οι χειροβομβίδες.. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι κρυμμένα αλλού….»

Έτσι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο  για νέες αστυνομικές έρευνες…μέχρι να βρεθούν αυτά που δεν υπάρχουν.

Παράλληλα φωτογραφήθηκαν κι άλλοι κρατούμενοι  (πολιτικοί ) που διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον απαχθέντα κρατούμενο , ότι στήνουν συμβόλαια θανάτου, καθοδηγούν άλλους κρατούμενους, βρίσκονται πίσω από ξυλοδαρμούς κι ότι άλλο μπορεί να συμπληρώσει ένα πετυχημένο βρώμικο χολιγουντιανό σενάριο.

Συμπτώσεις με μεγάλη σημασία…

Όλοι αυτοί οι κρατούμενοι «τυγχάνει» να είναι μέλη της επιτροπής αγώνα.
Παράλληλα στην ομίχλη του ίντερνετ που ο καθένας λέει ότι θέλει,  ανυποστήριχτά, υπήρξε μεμονωμένη περίπτωση κρατούμενων που κι αυτοί στράφηκαν εναντίον μελών της επιτροπής.
Όμως το σημαντικό ζήτημα είναι ότι βλέπουμε μπροστά μας να ακολουθείτε μια στρατηγική αποδυνάμωσης και συκοφάντησης του αγώνα μας .

Από την μια έχουμε αιφνιδιαστικές μεταγωγές μελών της επιτροπής κάτω από άγνωστες συνθήκες  (περίπτωση φυλακών Πάτρας)  , απαγωγή κρατούμενων από ΕΚΑΜ (περίπτωση Α πτέρυγας Κορυδαλλού) και από την άλλη συκοφαντικά δημοσιεύματα για γραφεία εκτελεστών,  συμβόλαια θανάτου,  ηθική αυτουργία ξυλοδαρμών.
Έτσι μετά την απαγωγή κρατούμενου απ’ τους μπάτσους καλλιεργείται ένα κλίμα φόβου στις φυλακές καθώς κάνεις μας δεν μπορεί να ξέρει που θα τον βρει το πρωί και παράλληλα κατασκευάζεται μια εικόνα για την φυλακή ότι είναι ένα άντρο….του κακού!

Όμως αυτό που δεν θα παίξει στις ειδήσεις είναι ο θάνατος του 26χρονου στην Λάρισα,  οι εξαναγκαστικές αυτοκτονίες στην φυλακή της Αλικαρνασσού,  στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού και στα αστυνομικά τμήματα,  η απουσία γιατρών και φαρμάκων,  το κρύο και τα καλοριφέρ που δεν λειτουργούν ποτέ,  το βρώμικο νερό και οι κατσαρίδες και κυρίως η έλλειψη ελπίδας από ανθρώπους που όταν βγουν από τις φυλακές θα ξαναγυρίσουν σε αυτές καθώς κάνεις δεν στάθηκε δίπλα τους να  δώσει δύναμη και κουράγιο.

Έτσι λοιπόν μπορεί τα κανάλια να μιλάνε για εγκληματίες,  δολοφόνους και κελιά σουίτες ΟΜΩΣ στην πραγματικότητα μιλάνε για ανθρώπους χωρίς ελπίδα,  ξεχασμένους σε κρύα κελιά λίγων τετραγωνικών με κλειδωμένη την ζωή τους εδώ και χρόνια.

Εμείς λοιπόν οι κλειδωμένοι άνθρωποι καταφέραμε να ξεπεράσουμε διαφορετικές εθνικότητες  γλώσσες,  θρησκείες,  νοοτροπίες και συνήθειες και να ενωθούμε σε ένα αγώνα για να διεκδικήσουμε ξανά την ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας.

Όσες τρικλοποδιές και να μας βάλουν,  όσες παγίδες και να στήσουν, ότι ίντριγκες, ψέματα και συκοφαντίες να επινοήσουν,  ο δρόμος που χαράζουμε είναι ευθύς

Συνεχίζουμε μόνο μπροστά, θέλοντας να ανοίξουμε τα κελιά και τα προαύλια από όλες τις φυλακές και να ενωθούμε με όλους τους κρατούμενους για το δίκιο και την αξιοπρέπεια.

Κι έτσι θα γίνει

Προειδοποιούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές,  τους δημοσιογράφους και όσους επιχειρήσουν να σαμποτάρουν και να προσβάλουν τον αγώνα μας, ότι από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Απαγωγές κρατούμενων μέσα στην νύχτα,  συκοφαντικά δημοσιεύματα και κείμενα,  ψέματα και ίντριγκες θα αντιμετωπιστούν με την αποφασιστικότητα και την συνέπεια του αγώνα που έχουμε επιδείξει .

Από εδώ και πέρα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ είναι πιο ενωμένη από ποτέ και κάθε πρωτοβουλία θα συζητιέται προκρίνοντας την συλλογική συνδιαμόρφωση

Κι όσα είπαμε ισχύουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των κρατούμενων από πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε των φυλακών Κορυδαλλού

 

Δείτε επίσης

Αθήνα: Διήμερο μπαζάαρ βιβλίου για την στήριξη φυλακισμένων αγωνιστών

Διήμερο Bazaar βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών: Σάββατο 29/9 από τις 12.00 στην …

Αφήστε μια απάντηση