Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Επιτροπή Αγωνα Φυλακών: Ενημέρωση για την κινητοποίηση

Επιτροπή Αγωνα Φυλακών: Ενημέρωση για την κινητοποίηση

Λάβαμε 14/07/2018

ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΏΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου που έληγε η χρονική προθεσμία που είχαμε θέσει στο υπουργείο δικαιοσύνης για να μας ενημερώσει σχετικά με τα αιτήματα μας, επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο διευθυντής συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Π. Δουλαμης.

Στην συνάντηση που είχε με τις γυναίκες κρατούμενες της Επιτροπής Αγώνα, μετέφερε την δέσμευση του υπουργείου για την θετική εξέλιξη σχετικά με τον αποσυμφόρητικο νόμο, αναγνωρίζοντας την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Σχετικά με την αλλαγή του σωφρονιστικού και ποινικού κώδικα, δήλωσε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να απαντήσει για αυτά τα θέματα αλλά δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναέρθει, και ότι θα ληφθούν υπόψιν τα αιτήματα των κρατούμενων.

Το ζήτημα του αποσυμφόρητικου νόμου είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση για όλους τους κρατούμενους, όμως δεν λύνει οριστικά το εκδικητικό καθεστώς του δικαστικού παραλογισμού που γεμίζει τις φυλακές με κρατούμενους φορτωμένους με χιλιάδες χρόνια φυλακής.

Για αυτό απαιτούμε την αλλαγή του ποινικού κώδικα που μαζί με την βελτίωση του σωφρονιστικού κώδικα θα καλυτερέψει τους όρους ζωής όλων εμάς που βρισκόμαστε φυλακισμένοι εντός των τειχών.

Στα πλαίσια αυτά, επειδή ταυτόχρονα είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε προφορικές δεσμεύσεις, συνεχίζουμε την κινητοποίηση, μέχρις ότου τα ΛΟΓΙΑ γίνουν ΠΡΑΞΗ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων- ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση