Επίθεση ΧΑιτών σε ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα

Περίπου 25 χα-ϊτες έκαναν κάτι σαν πορεία στο Πέραμα. Όταν έφτασαν στα γραφεία ιατρείου των Γιατρών του Κόσμου, μια γιαγιά τους αποκάλεσε “φασίστες”. Τότε, οι πιο νεαροί κινήθηκαν εναντίον του ιατρείου. Μπροστά στη θέα των φασιστών, ο κόσμος τα έχασε, ενώ κάποιες γιαγιάδες μέσα έκλαιγαν. Οι γιατροί έκλεισαν τις πόρτες. Γιαγιά από το απέναντι μπαλκόνι έκλαιγε ενθυμούμενη τους Ναζί το 41-44 στην ίδια γειτονιά. Οι “παλιοί’ μάζεψαν τους νέους φασίστες κι έφυγαν. Να σημειωθεί η πολύ καλή στάση των νοσηλευόμενων, όπου παρά το φόβο έκραξαν τους χα-ϊτες

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

 

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Γιατρών του Κόσμου προέβησαν σήμερα μέλη της Χρυσής Αυγής στο πολυϊατρείο του Περάματος, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μιλώντας στο tvxs.gr. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος λόγω πορείας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος οι χρυσαυγίτες πήγαν έξω από τον χώρο του πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. «Στάθηκαν απειλητικά απ’ έξω και για κάποια λεπτά φώναζαν τα γνωστά συνθήματά τους», περιγράφει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «εμείς αυτό το θεωρούμε προσπάθεια τρομοκράτησης».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου είναι η πρώτη φορά που τα πολυϊατρεία αλλά και οι ίδιοι δέχονται τέτοια ευθεία επίθεση από την Χρυσή Αυγή.«Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Έχουμε θορυβηθεί από αυτό και φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον», εξηγεί ο κ. Κανάκης.

Παρόλα αυτά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ασθενείς, οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως δηλώνοντας έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε περαιτέρω κίνηση των ακροδεξιών. «Ήταν συγκινητικό αυτό», αναφέρει ο Νικήτας Κανάκης, συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς σήμερα, δεν είχαμε καμία εξέλιξη και έμειναν τα πράγματα εκεί».

Αναδημοσίευση από : tvxs.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες