Εντολή εκτέλεσης του Δημήτρη Kουφοντίνα από τη κυβέρνηση

0
489

Λάβαμε 27/02/2021

Όλες οι ανακοινώσεις κρατικών παραγόντων–στελεχών της ΝΔ για τον πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι στην ουσία μία: Εκτέλεση.
Η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης σε αίτημα ήσσονος σημασίας για την ίδια, και με μόνο κριτήριο τη φύση της υπόθεσής του και η απόφασή της να ‘‘σηκώσει’’ ένα νεκρό πολιτικό κρατούμενο είναι μια τομή στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Το κράτος αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη της εκτέλεσής του. Την αναλαμβάνει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους. Δηλώνει ότι νιώθει πανίσχυρο να αντιμετωπίσει (και) αυτή την εξέλιξη. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια για τη ‘‘ζωή του’’ και τη ‘‘ζωή μας’’ (από δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για το ζήτημα), για την ευθύνη που προσπαθούν τα στελέχη της ΝΔ να πετάξουν στον ίδιο τον απεργό με φράσεις όπως ‘‘είναι επιλογή του αν θα ζήσει ή θα πεθάνει’’ (από δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη), ο οποίος απεργός πείνας χρίζεται ως ιδανικός ‘‘αυτόχειρας’’, είναι προσπάθεια αντιστροφής της πολιτικής πραγματικότητας. Ο απεργός πείνας αφήνει τη ζωή του στα χέρια του κράτους και είναι στη κρίση του αν θα τη πάρει ή θα τη δώσει πίσω στον απεργό. Στη προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση τη ΝΔ επιλέγει να πάρει τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, επιλέγει να τον εκτελέσει.

Το δίλλημα είναι σαφές, και έχει απαντηθεί. Καμία αποστασιοποίηση δεν είναι εφικτή. Πόντιοι Πιλάτοι σε θάνατο απεργού πείνας δεν υπάρχουν. Αν πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αυτοί θα είναι οι δολοφόνοι του.

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
Πόλα Ρούπα – Φυλακές Ελαιώνα –Θήβας (Γ’ πτέρυγα)
Νίκος Μαζιώτης – φυλακές Δομοκού (Δ΄πτέρυγα)
27/2/2021