Ενημέρωση σχετικά με τις νέες επικείμενες διώξεις πολιτικών κρατουμένων

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με το νέο αστυνομικοδικαστικό πραξικόπημα εναντίον πολιτικών κρατουμένων είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια πιο σαφή εικόνα για το πως επιχειρείται να στηθεί όλη αυτή η κατασταλτική μεθόδευση. Όπως είναι γνωστό πλέον 8 πολιτικοί κρατούμενοι και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κουφοντίνας , Κώστας Γουρνάς, Παναγιώτης Αργυρού , Δαμιανός Μπολάνο, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος , Χρήστος Τσάκαλος και Γερασιμος Τσάκαλος έχουν λάβει κλήση για ανωμοτί κατάθεση σε σχέση με το μαζικό ξεσηκωμό σχεδόν 2000 κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24/2 και αφού είχε προηγηθεί η βίαιη μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιατζόγλου από τα ΕΚΑΜ. Με σχεδόν όλους τους κρατούμενους που έχουν κληθεί να έχουν πάρει προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν, έχουν γίνει γνωστά κάποια από τα στοιχεία της δικογραφίας σύμφωνα με τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας των νέων διώξεων που μπορεί να προκύψουν είναι καθαρά εκδικητικός και αφορά αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ταυτότητα των καλούμενων κρατούμενων και τίποτα άλλο. Μόλις μερικές μέρες μετά τα γεγονότα της 24ης Φλεβάρη η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προβαίνει σε μια επιλεκτική συγκομιδή άρθρων και δημοσιευμάτων από ηλεκτρονικές εφημερίδες, ενημερωτικά sites , ιστότοπους αντιπληροφόρησης (όπως το athens indymedia) και τα διαβιβάζει στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου βα διενεργηθεί έρευνα για το αν τυχόν προκύπτουν ” αυταπάγγελτα διωκόμενες πράξεις” .  Ανάμεσα στα δημοσιεύματα υπάρχουν κείμενα της Επιτροπής Αγώνα πριν και μετά την 24η Φλεβάρη, κείμενα πολιτικών κρατουμένων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Ντίνο Γιατζόγλου , αναρτήσεις αντιπληροφόρησης και άρθρα από τον καθεστωτικό τύπο σχετικά με τα γεγονότα.

Στη συνέχεια έχουμε επιστολή στα μέσα Απρίλη από την εισαγγελία Πειραιά στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού από τους υπεύθυνους των φυλακών να κάνουν γνωστό ποια είναι τα μέλη της ΣΠΦ που κρατούνται στην Α πτέρυγα και ποιοι είναι οι Έλληνες αντιεξουσιαστές που κρατούνται στην Δ πτέρυγα των φυλακών επειδή λέει διενεργείται προκαταρτική εξέταση σχετικά με τα γεγονότα της 24ης Φλεβάρη. Ακολουθούν μέσα στον Ιούνιο οι ένορκες καταθέσεις προσωπικού διοίκησης και διεύθυνσης της φυλακής καθώς και του ίδιου του Παύλου Δουλάμη που είχε προσέλθει στις φυλακές τότε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης χωρίς να προκύπτει καμία αναγνώριση οποιουδήποτε κρατούμενου (ούτε ποινικού ούτε πολιτικού) . Ωστόσο οι ερωτήσεις που γίνονται στους μάρτυρες αφορούν συγκεκριμένα στο ποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές κρατούνται σε Α και Δ πτέρυγα, ποιοι κρατούμενοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού ενώ όπου συγκεκριμενοποιούνται οι ερωτήσεις πάνω σε πρόσωπα αφορούν υπογραφές πολιτικών κειμένων αλληλεγγύης και μόνο.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι διωκτικές αρχές θέλουν να εξαπολύσουν ένα μπαράζ πολιτικών διώξεων εναντίον πολιτικών κρατουμένων με αποκλειστική σκοπιμότητα να μπλοκαριστούν οι άδειες σε όσους τους χορηγούνται ήδη και σε πρόκειται να τους χορηγηθούν στο μέλλον. Είναι αδιανόητο όμως ότι για μαζική διαμαρτυρία 2000 κρατουμένων οι διωκτικές αρχές προβαίνουν στο στήσιμο μιας κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον συγκεκριμένων κρατουμένων με το μοναδικό στοιχείο ότι αυτοί είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Το ότι η υπόθεση όμως μπάζει από παντού και δεν μπορεί να σταθεί ως τέτοια δεν είναι αρκετό για να προκαλεί εφησυχασμό και επανάπαυση. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστικές αυθαιρεσίες που ξεπερνούν κάθε όριο έχουν εξαντληθεί εναντίον αναρχικών και πολιτικών κρατουμένων.

Το κίνημα αλληλεγγύης δε θα παρακολουθήσει αμέτοχο τις διωκτικές αρχές να στήνουν έναν νέο πραξικόπημα τέτοιου μεγέθους πάνω στις πλάτες των συντρόφων μας .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 

Αλληλέγγυοι- αλληλέγγυες

via athens.indymedia.org Δημοσιεύτηκε 17/07/2018

Ενημέρωση σχετικά με τις νέες επικείμενες διώξεις πολιτικών κρατουμένων Ενημέρωση σχετικά με τις νέες επικείμενες διώξεις πολιτικών κρατουμένων Ενημέρωση σχετικά με τις νέες επικείμενες διώξεις πολιτικών κρατουμένων Ενημέρωση σχετικά με τις νέες επικείμενες διώξεις πολιτικών κρατουμένων Ενημέρωση σχετικά με τις νέες επικείμενες διώξεις πολιτικών κρατουμένων

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες