Ενημέρωση από την παρέμβαση στις φυλακές Κορυδαλλού (13/07)

και τις προσαγωγές που ακολούθησαν

Λάβαμε 14/07/2020

Ενημέρωση από την παρέμβαση στις φυλακές Κορυδαλλού και τις προσαγωγές που ακολούθησαν

Την Δευτέρα 13/7/20 η “Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές” πραγματοποίησε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στο επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ανέγερση φυλακής στον Ασπρόπυργο και για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές της χώρας όπου χιλιάδες κρατούμενοι/κρατούμενες σαν σύγχρονοι θανατοποινίτες παραμένουν απροστάτευτοι και σε καθεστώς εγκατάλειψης απέναντι στην δολοφονική μετάδοση της πανδημίας.

Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας και χωρίς ιατρική περίθαλψη οι φυλακισμένοι μαζί με τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης αλλά και το σύνολο των εργαζόμενων που συνεχίζουν να εργάζονται σε χώρους συνωστισμού χωρίς μέτρα υγιεινής ,απλά και μόνο για να μην καταρρεύσει η καπιταλιστική οικονομία, αποτελούν τους σύγχρονους πληβείους οι ζωές των οποίων είναι υποτιμημένες και απαξιωμένες για το καπιταλιστικό σύστημα που τρέφεται από τις ανισότητες, τους πολέμους και την βία της ιδιοκτησίας.

Πραγματοποιήσαμε μοίρασμα για περίπου μισή ώρα στους οικείους των κρατούμενων που γνωρίζουν στο πετσί τους την βία του συστήματος των φυλακών αφού κάθε φορά που πηγαίνουν στα επισκεπτήρια συναντούν την απαξίωση, την μιζέρια, την εγκατάλειψη, την αποξένωση των θολών τζαμιών, των τηλεφώνων που δεν λειτουργούν, των βίαιων εικοσαλέπτων που τις περισσότερες φορές σου μαυρίζουν την ψυχή. Στο καθεστώς της εγκατάλειψης και της απομόνωσης που βιώνουν οι χιλιάδες φυλακισμένοι ας αναλογιστούμε πόσοι και πόσες δεν έχουν καν την δυνατότητα επισκεπτηρίου χάνοντας τελείως την επαφή τους με τον έξω κόσμο επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο το σύστημα την διαδικασία του ιδρυματισμού τους.

Κρεμάσαμε απέναντι από τις φυλακές πανό που έγραφε “ Ούτε στον Ασπρόπυργο ούτε πουθενά μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά” και την στιγμή εκείνη ο ρουφιανοσωφρονιστικός, υπεύθυνος του επισκεπτηρίου ενημέρωσε τις ομάδες ΟΠΚΕ για να μας συλλάβουν. Η προσαγωγή μας κράτησε 4 ώρες μέσα στο κρατητήριο του Α.Τ Κορυδαλλού αφού οι μπάτσοι παράλληλα ξήλωσαν το πανό. Ορισμένοι συγγενείς κρατούμενων αγανάκτησαν με το γεγονός αποκαλώντας ρουφιάνο των σωφρονιστικό της πρέζας και των ψυχοφαρμάκων ενώ σε συνομιλίες που αναπτύξαμε με συγγενείς κρατούμενων αναπτύχθηκε από πλευράς τους το ενδιαφέρων για να περάσουν τα κείμενα που μοιράζαμε εντός των τειχών.

Η επιλογή της προσαγωγής μας δεν ήταν τυχαία. Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κατασταλτικό σχέδιο εξουδετέρωσης των αντιστάσεων και των ακηδεμόνευτων μορφών αγώνα. Ο αποκλεισμός των φυλακισμένων από την κοινωνική πραγματικότητα αποτελεί πρωταρχικό στόχο των κρατούντων αφού η συνθήκη της απομόνωσης αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία εξουδετέρωσης του έγκλειστου και χειραγώγησης του εσωτερικού του κόσμου.

Η επαφή με τους οικείους των κρατούμενων αποτελεί βασικό σταθμό της απεύθυνσης μας με τον έγκλειστο κόσμο και δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουμε για λίγες ώρες κρατητήριο.

Θα επανέλθουμε.

Συνέλευση Αλληλεγγύης
στους φυγόδικους, φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες