Ενημέρωση από τη 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση

0
180

Λάβαμε 13/09/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ 4η ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

13/9/2018

 Άρχισε η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας με πρώτο μάρτυρα τον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής Πατεράκη, επικεφαλή του γραφείου πληροφοριών του τμήματος  εσωτερικής τρομοκρατίας. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι την Άνοιξη του 2015 η αντιτρομοκρατική διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στη Θεσσαλία για την ανεύρευση των καταζητούμενων Παλαιοκώστα και Πετρακάκο και  αφορούσε ληστείες τραπεζών που είχαν διαπραχθεί στην περιοχή.

Στα πλαίσια αυτά τον Μάιο του 2015 εντελώς τυχαία σύμφωνα με τον μάρτυρα εντόπισαν στο ΚΤΕΛ Μαγνησίας στο Βόλο τον επίσης καταζητούμενο Σπύρο Δραβίλα ο οποίος επέβαινε με άλλα 2 άγνωστα άτομα σε ένα μαύρο τζιπ.

Μετά από παρακολούθηση και αφού χάθηκαν προσωρινά τα ίχνη τους στην περιοχή των Φαρσάλων ανακαλύφθηκε ότι κατέληξαν σε ένα σπίτι στην Χρυσή ακτή –Παναγιάς Μαγνησίας. Εκεί μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που συμμετείχε και η ΕΚΑΜ, ο Σπύρος Δραβίλας αυτοπυροβολήθηκε και αυτοκτόνησε ενώ συνελήφθησαν οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης.

Σε ερωτήσεις τόσο του συντρόφου Μαζιώτη όσο και της έδρας ο μάρτυρας ομολόγησε ότι εξ’ αρχής η έρευνα δεν αφορούσε απλώς κάποιες κοινές ληστείες τραπεζών αλλά το ότι οι ληστείες αυτές γίνονταν στα πλαίσια χρηματοδότησης του Επαναστατικού Αγώνα και ότι υπήρχε υποψία ότι οι Παλαιοκώστας και Πετρακάκος πιθανόν να σχετίζονται με τον Επαναστατικό Αγώνα. Σε άλλη ερώτηση προς τον μάρτυρα βάσει ποιών στοιχείων υπήρχε η υποψία ότι οι ληστείες τραπεζών που ερευνούσαν και τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα και την χρηματοδότησή του, η απάντηση ήταν εντελώς αόριστη όπως ότι υπήρχαν κάποιες ‘‘πληροφορίες’’. Σε άλλη ερώτηση του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη βάσει ποιών καινούργιων στοιχείων τελικά αυτή η υπόθεση με τις συγκεκριμένες ληστείες τραπεζών ζητήθηκε σύμφωνα με έγγραφο της αντιτρομοκρατικής 5 μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2015 η συσχέτισή τους με τον Επαναστατικό Αγώνα, η απάντηση του μάρτυρα ήταν ότι δεν είχε γνώση της δικογραφίας αργότερα!!

Μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα ο Μαζιώτης σχολίασε μεταξύ άλλων ότι μόνο και μόνο που είχε αναλάβει την συγκεκριμένη έρευνα η αντιτρομοκρατική και όχι η ΥΔΕΖΙ (Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) αποδεικνύει ότι η έρευνα δεν αφορούσε κοινές ληστείες τραπεζών στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης αλλά το αντάρτικο πόλης και συγκεκριμένα τον Επαναστατικό Αγώνα. Επίσης ο σύντροφος δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή είναι μια αυθαίρετη συρραφή στοιχείων έτσι ώστε να χρεωθούν οι συγκεκριμένες ληστείες τραπεζών, συν η απαγωγή Μαρτίνου στον Επαναστατικό Αγώνα. Στη συνέχεια έκανε αίτημα να κληθεί να καταθέσει ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής Αντώνιος Μπάκας που υπέγραφε το έγγραφο το 2015 που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της β΄ δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορούσε την επίθεση της οργάνωσης στην ΤτΕ και το ΔΝΤ με το οποίο ζητούσε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή τη συσχέτιση αυτών των ληστειών τραπεζών με τον Επαναστατικό Αγώνα ενώ ανέφερε ότι όσοι κατηγορούνται γι’ αυτές είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα του συντρόφου Μαζιώτη. Μετά κατέθεσαν κάποιοι μάρτυρες ήσσονος σημασίας όπως ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στην Αγία Τριάδα – Μώλου Φθιώτιδας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε νοικιάσει ο Θεμιστοκλής Ασημακόπουλος για λογαριασμό του Πετρακάκου και είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός καθώς και κάποιοι μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις αφορούσαν σε κλεμμένα αυτοκίνητα.

Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό αγώνα