Ενημέρωση από τα δικαστήρια Ματρόζου 45-Παναιτωλίου 21

0
759

Ενημέρωση από τα δικαστήρια Ματρόζου 45-Παναιτωλίου 21 και της “ανήλικης” συντρόφισσας για παρέμβαση στον 9,84

Η δίκη της Ματρόζου αναβλήθηκε για τις 11 Μαίου γιατί δεν παρουσιάστηκε κανένας δικηγόρος εκπροσώπησης των μπάτσων και επίσης απουσίαζαν και 4 από αυτούς.

Συνεργάτες από τα δικηγορικά γραφεία των μπάτσων δήλωσαν στη μία περίπτωση ότι έμαθαν το προηγούμενο βράδυ για τη δίκη και δεν μπορούσαν να δικάσουν, ενώ στην περίπτωση του Πλεύρη ειπώθηκε ότι ο ίδιος δικάζει στον Πειραιά αλλά αν ξεκινήσει η δίκη θα έρθει αμέσως. Το γραφείο του Πλεύρη βρέθηκε σε πανικόβλητη κατάσταση όταν κατάλαβε ότι η δική μας μεριά ήταν έτοιμη για να ξεκινήσει η δίκη και στη συνέχεια προσπάθησε να “πετάξει” την αναβολή προς εμάς έχοντας προκλητική στάση.

Οι μπάτσοι είχαν εριστική στάση αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου την ψυχολογία μας μιας και τα δεκάδες συντρόφια που βρέθηκαν δίπλα μας αποτέλεσαν μια πολύ υποστηρικτική δύναμη.

Σχετικά με την “ανήλικη” συντρόφισσα που συνελήφθη μαζί με άλλα συντρόφια στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 κατά της διάρκεια παρέμβασης για τις καταλήψεις, τους/τις μετανάστες/τριες και τη γενική συνθήκη καταστολής και εξαθλίωσης που επικρατεί η δίωξη της σταμάτησε μετά από απόσυρση της μήνυσης. Οπότε η συντρόφισσα είναι “αθώα”.

Τα συντρόφια κατηγορούνταν έπειτα από μήνυση της δημοτικής συμβούλου Ν.Αραμπατζή προφανώς εκτελώντας εντολές του Μπακογιάννη. Η Αραμπατζή ανακάλεσε τη μήνυση συγκεκριμένα μόνο προς την ανήλικη συντρόφισσα ενώ τα υπόλοιπα συντρόφια έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό. Ο δικηγόρος της συντρόφισσας πίεσε την Αραπατζή να υποστηρίξει την νομιμότητα της μήνυσης μιας και υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η μήνυση μπορούσε να γίνει μόνο από το συμβούλιο του ραδιοσταθμού και όχι απλά με την έγκριση του Μπακογιάννη. Η Αραπατζή βρισκόμενη σε πανικό αρνήθηκε τέτοια δήλωση και ξεκίνησε να απειλεί. Τελικά η διαδικασία έληξε χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι το δικαστήριο για την ανακατάληψη της Παναιτωλίου 21 -το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 4\12- αναβάλλεται λόγω lockdown.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

Αρχική δημοσίευση στις 03/12/2020 στο athens.indymedia.org