Έναρξη δίκης για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 09:00

Λάβαμε 09/09/2020

16/9 η δίκη για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 9 πμ ξεκινάει η δίκη των αναρχικών συντρόφων Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά καθώς και της συντρόφισσας Δ. Συριανού για την απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε ΑΤΜ στον χώρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου 2019 συλλαμβάνονται σε επιχείρηση της “αντιτρομοκρατικής” στην Θεσσαλονίκη οι αναρχικοί Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης σε μια απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής όπου θα εφοδίαζε το ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ακολουθεί η σύλληψη της συντρόφισσας Δήμητρα Συριανού. Οι σύντροφοι απαγάγονται και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ όπου και βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο κεφάλι. Παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες σε σπίτια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή, η αντιτρομοκρατική” υπηρεσία για άλλη μια φορά σε αγαστή συνεργασία με τα πάντα πειθήνια ΜΜΕ και λειτουργώντας επί της ουσίας ως υποβολέας τους επιχειρεί να αναβαθμίσει την υπόθεση, ανασύροντας σενάρια περί “εμπλοκής των συλληφθέντων σε ένοπλες οργανώσεις”, “χρηματοδότησης του επαναστατικού ταμείου” κλπ.

Τους αποδίδονται από τον ανακριτή οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη ληστεία στους συντρόφους Κώστα Σακκά, Γιάννη Δημητράκη και απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη στη συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού, καθώς και μια σειρά κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι σύντροφοι Γ. Δημητράκης και Κ. Σακκάς κρίθηκαν προφυλακιστέοι στις φυλακές Κομοτηνής (απομονωμένος στα πειθαρχεία των φυλακών) και Νιγρίτας αντίστοιχα ενώ η συντρόφισσα Δ. Συριανού αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η κράτηση των συντρόφων αρχικά σε φυλακές απομακρυσμένες από τον τόπο κατοικίας τους, σημαίνε πρακτικά τη μη δυνατότητα επισκεπτηρίων από τα συγγενικά τους πρόσωπα και τους δικηγόρους τους, στερώντας τους, τόσο την επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον, όσο και την απρόσκοπτη προετοιμασία της υπερασπιστικής τους γραμμής. Η εκδικητικότητα αυτή είναι αποτέλεσμα της ξεκάθαρης θέσης μάχης που έχουν λάβει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Σήμερα ο σύντροφος Γ. Δημητράκης έχει μεταχθεί στην φυλακή Δομοκού και ο Κ. Σακκάς βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Οι σύντροφοί μας παρά τις διώξεις, τις μακροχρόνιες φυλακίσεις και τις στοχοποιήσεις που έχουν υποστεί δεν έλειψαν ποτέ από τον αγώνα και αυτό τους καθιστά σάρκα από τη σάρκα του κινήματος που μάχεται το κράτος και το κεφάλαιο με κάθε μέσο.

Ως Συνέλευση Αλληλεγγύης αντιλαμβανόμαστε την απαλλοτρίωση χρημάτων μιας τράπεζας, και άλλων συναφών ναών του κεφαλαίου που αποτελούν πυλώνα του οικονομικού κατεστημένου καταπίεσης, ενταγμένη μέσα στην ιστορία του ευρύτερου επαναστατικού κινήματος, προφανώς και του αναρχικού. Στους δύο και πλέον αιώνες ιστορίας που μετράει το αναρχικό κίνημα, έχει κατοχυρώσει μια πλούσια παράδοση ένοπλων απαλλοτριώσεων από πολλές διαφορετικές τάσεις του κόσμου του αγώνα , με αποτέλεσμα να έχουν κατατεθεί αρκετά διαφορετικές απόψεις όλα αυτά τα χρόνια. Απόψεις που συγκλίνουν όμως στον εχθρικό ρόλο που έχουν οι τράπεζες ως κορμός του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης. Συνεπώς δε μπορούμε παρά να στεκόμαστε  αδιαπραγμάτευτα αλληλέγγυοι στους συντρόφους και τη συντρόφισσα που σε αυτή τη συγκυρία πρόκειται να δικαστούν ως  κατηγορούμενοι για μια τέτοια επιλογή μακριά από δίπολα ενοχής και αθωότητας.

Να ορθώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης γύρω από τους συντρόφους μας

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 9 πμ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης
στους φυγόδικους, φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες